Activiteit op Curaçao, een onderwatergrot!

Houd jij van een avontuurlijke dagje waarin je de mooie zee en natuur van Curacao ontdekt? Dan is deze activiteit, namelijk een onderwater grot op Curacao een must-do! Namelijk de Blue Room Cave. In deze blog geef ik jullie alle uitleg en tips over deze activiteit.

Praktische informatie


Kosten: Geen entree
Openingstijden: Iedere dag
Parkeergelegenheid: Ja
Faciliteiten: Restaurantje aanwezig Adres: Blue room cave, Curacao

Onderwater grot Curacao

Blue Room Cave activiteit


Als je van avontuurlijke activiteiten houdt, zoals snorkelen of duiken, dan is deze onderwatergrot op Curaçao zeker iets wat je moet doen tijdens je verblijf op het eiland. De Blue Room-grot is een onderwatergrot waar je in kunt zwemmen. Zodra je bij de grot aankomt, ga je door een kleine doorgang en kijk je je ogen uit! Het is er prachtig, met het water dat een schitterende blauwe kleur heeft.

Hoe kom je bij de onderwater grot?

Je hebt twee opties om bij de Blue Room-grot te komen. Je kunt ervoor kiezen om met een boot te gaan of zelf te lopen!

Optie 1: Je kunt samen met een organisatie naar de grot gaan, het is een soort tour waarbij je ook langs andere verschillende bezienswaardigheden vaart. Je kunt bij het strand hiervoor kiezen of van tevoren boeken.

Optie 2: Je loopt zelf naar de grot toe! Eenmaal aangekomen bij Santa Cruz, kun je helemaal aan de linkerkant een ‘bergje’ op gaan. Hier moet je het pad blijven volgen. Je moet ongeveer twintig minuutjes lopen en de bordjes volgen. Bijna aangekomen moet je je spullen neerleggen op de berg. Vanaf daar moet je de zee in springen of lopen. Lopen gaat wel wat lastiger omdat er heel veel stenen liggen. De hoogte van het springen is niet hoog, dus dat is goed te doen. Eenmaal in de zee zie je meteen de ingang van de grot.

Onderwater grot Curacao

Tips:

Ik heb een aantal tips voor als je ervoor kiest om te voet naar de Blue Room te lopen.

Tip 1: Vergeet absoluut je snorkel niet! Je kunt buiten en in de Blue Room super mooi snorkelen.

Tip 2: Zodra je de zee inspringt, is er geen beveiliging voor je spullen, neem dus zo min mogelijk kostbare spullen mee. Alleen een handdoek en snorkel is genoeg.

Tip 3: Neem een onderwaterhoesje mee! Het is super mooi onderwater en heel erg gaaf om de grot te kunnen filmen; op deze manier hoef je je telefoon ook niet achter te laten.

Tip 4: Neem waterschoentjes mee. Het is heel erg hobbelig en een pijnlijke ondergrond voordat je de zee inspringt bij de grot. Als je waterschoentjes aandoet, kun je toch iets fijner lopen.

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media