Playa Kanoa | Het lokale strand waar je kan surfen

Naast de stranden richting Westpunt zijn er ook een aantal minder bekende strandjes aan de Noordkust van Curacao, waaronder Playa Kanoa. In deze blog vertel ik jullie over mijn trip naar de noordkust tijdens mijn stage op Curacao!

De Noordkust van Curaçao
Tijdens je stage op Curaçao zal je geregeld stranden bezoeken. De meeste stranden liggen in Westpunt (dit is even logisch als dat het klinkt, het westen van het eiland). Denk hierbij aan Cas Abou of bijvoorbeeld het bekende varkentjesstrand op Curacao ‘Porto Marie’. Hier ga je dan ook het vaakst heen met je studentenhuis.

De noordkust van het eiland is juist ruig, rotsachtig en wakkert de innerlijke avonturier bij mensen aan. Om bij de stranden te komen die zich aan de noordkust bevinden moet je namelijk over meerdere safari achtige paden rijden. Bij de stranden zelf is vaak geen eetgelegenheid of voorzieningen voor toerisme, omdat dit echt nog de ‘oude’ en lokale stranden zijn van Curacao. Hoe vet is dit!

Stranden Noordkust Curacao
Langs de Noordkust heb je verschillende stranden die je kan bezoeken. Wat wij hebben gedaan tijdens mijn stage op Curacao? We pakken de auto, een koelbox, en gaan met een groepje uit ons studentenhuis een roadtrip doen langs de Noordkust. Één van mijn favoriete strandjes op Curacao aan de Noordkust is dan ook Playa Kanoa. Er zijn naast Playa Kanoa nog een paar stranden te vinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Playa Inca of Boka Labadera en Boka Grandi. Dit zijn overigens meer natuurlijk uitstulpingen in de rotsen door de zee en niet echt strandjes.

Strandjes curacao stage collage Playa Kanoa

Playa Kanoa
Playa Kanoa is een lokaal strand en dus minder bekend onder de toeristen en studenten. Wat dus super leuk is om te doen is een kleine wegwerp barbecue meenemen naar Playa Kanoa. Tegen zonsondergang kan je dan gezellig met zijn allen gaan barbecuen. Het strand zelf is wat ruiger dan de andere stranden. Wat handig is om mee te nemen zijn waterschoenen en bijvoorbeeld een opblaasbed. 

Nogmaals de strandjes op Curacao langs de Noordkust zoals Playa Kanoa en Playa Inca zijn geen uitgerekte zandstranden! Vergis je daar niet in. Mocht je naar de Noordkust gaan en daar in de buurt bij een lokaal restaurant willen eten. Kijk dan eens bij Snapp Itt! https://www.facebook.com/profile.php?id=100049041737654

Watersport aan de noordkust op Curacao
Aan de Noordkust van het eiland zijn door de harde wind altijd golven. Door deze golven kan je aan de deze kant van Curacao verschillende watersporten beoefenen zoals bijvoorbeeld kitesurfen en windsurfen. Wil je dit eens een keer proberen? Dit kan! Er zit namelijk een watersportschool die jou alle trucjes op het water kan leren.

Natuurlijke brug
Breng je een bezoek aan Playa Kanoa? Kijk dan ook even bij de natuurlijke brug die ontstaan is door de zee. Dit is ongeveer 3 minuten verder rijden op de weg van Playa Canoa. 

Entree: Gratis

TIP: Wil je Playa Kanoa of een ander strand in de Noordkust bezoeken? Pak dan niet de meest gammele studentenauto van het huis, want de wegen zijn best wel hobbelig. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media