Je duikbrevet halen? Dat kan op Curaçao!

Heb jij de wereld onder water altijd al willen ontdekken? Vergeet dan zeker niet te duiken tijdens je stage of werk op Curaçao! Ik heb ervoor gekozen om de PADI Open Water cursus te volgen bij Duiken In Curacao. In dit blog vertel ik jullie alles over mijn ervaring, dus lees snel verder!

Praktische informatie

Duikschool: Duiken In Curaçao
Kosten PADI Open Water: € 395,-
Aantal duiken: 5 tijdens de cursus
Website: Klik hier

foto student op Curacao

Beginnen bij het begin… Een introductieduik!

Toen ik besloot om naar Curaçao te komen wist ik al dat ik mijn duikbrevet wilde halen. Dit stond al jaren op mijn bucketlist. Een huisgenoot werkt bij Duiken In Curacao, waardoor de keuze voor de duikschool snel gemaakt was. Op 16 december stond onze introductieduik gepland. Samen met een vriendin ging ik duiken bij de Tugboat. Dit is een snorkel- en duikspot waar je een scheepswrak op 5 meter diep kunt bewonderen. Bij aankomst werden wij prettig ontvangen en werden de belangrijkste regels van het duiken uitgelegd. We leerden direct hoe we onze duikset in elkaar moesten zetten en hoe we elkaar konden controleren. De duikinstructeur nam alle tijd om de basis van het duiken uit te leggen en om iedereen op z’n gemak te stellen. Tijdens de introductieduik stonden er twee oefeningen op het programma. We moesten onze bril een beetje vol laten lopen met water en het water er weer uit laten gaan. Daarnaast moesten we onze ademautomaat uit onze mond halen en weer terug in onze mond nemen. Deze oefeningen deden we in ondiep water. De rest van de duik stond in het teken van het verkennen van het rif en de Tugboat natuurlijk.

De theorie, ja er komt ook leerwerk bij kijken 😉

Na de eerste duik was het voor mij tijd om de theorie te leren. Wanneer je je duikbrevet wil halen, moet je de theorie beheersen. Dit gaat online via een e-learning. De PADI theorie bestaat uit 5 hoofdstukken. Je bent ongeveer 8 tot 10 uur bezig met het leerwerk. Vervolgens doe je online een examen van 50 vragen. De theorie is niet moeilijk, maar je moet er wel even goed voor gaan zitten.

Dag 2 en 3 van de cursus, het echte werk!

Op 3 en 4 januari gingen we er weer vol voor. De eerste duik stond in het teken van het leren van alle skills. We brachten in de praktijk wat we via de e-learning hadden geleerd. Je moet denken aan oefeningen zoals: het afdoen van de duikbril en het zwemmen zonder deze bril, het delen van je lucht met je buddy, het oefenen van een noodopstijging en het uit- en aantrekken van je duikvest (inclusief je duikfles). Ook werd de duikfles even dichtgedraaid zodat je kon leren aangeven dat je geen lucht meer krijgt. Dit lijkt allemaal heel spannend, maar viel in de praktijk reuze mee. Er is altijd professionele begeleiding bij en de oefeningen worden uitgevoerd op 2 meter diepte. Waar de eerste duik van deze dag erg intensief was, was de tweede duik heel relaxed. We bezochten prachtig koraal en kwamen een mooie zeeschildpad tegen.

Op de laatste cursusdag stonden er ook twee duiken op het programma. Bij de eerste duik oefenden we nogmaals een noodopstijging, dit keer vanaf zes meter diepte. Wat ik merkte is dat deze duik alweer een stuk beter ging dan die van de dag ervoor. Ook tijdens deze duik spotten we een zeeschildpad. Verder zagen we een murene en twee koraalduivels. Na deze duik was het tijd voor een schriftelijke toets. Deze bestond uit 21 vragen, om je kennis op te frissen. Zodra we hiermee klaar waren, kregen we uitleg over de werking van een kompas. De laatste skill die we moesten beheersen was namelijk navigeren. Bij mij sloeg de paniek direct toe, aangezien ik het richtingsgevoel van een aardappel heb. Gelukkig viel ook deze skill in de praktijk heel erg mee. Dankzij de prettige uitleg lukte het goed om deze laatste oefening te voltooien.

Geslaagd!

Onze hele groep is geslaagd voor hun duikbrevet! Dit betekent dat wij vanaf nu zelfstandig (maar niet alleen!!) mogen duiken tot 18 meter diep. Duiken In Curacao is een hele prettige duikschool waar ze goed de tijd voor je nemen. Mocht je geïnteresseerd zijn, plan dan zeker een introductieduik in!

MATCH Kortingskaart

Goed nieuws! Dit bedrijf neemt deel aan de MATCH korting! Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij de duikwereld ontdekken? Pak dan 20% korting bij Duiken in Curaçao!

Stap 1

Bekijk alle activiteiten op de MATCH blog pagina!

Stap 2

Kies welk activiteit(en) jij wil gaan

Stap 3

Stuur een app naar MATCH met daarin je persoonlijke MATCH-kaart nummer

Stap 4

Geniet van de korting en alle
leuke activiteiten!

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media