Het mooie Curaçao van boven bekijken? Dat kan bij dit bedrijf!

Curaçao eens helemaal van een andere kant bekijken dan normaal; namelijk van boven. Dat kan! Kies één van de vijf experiences en stap snel in het vliegtuig van Fly Dutch Caribbean. Samen met Jay en Romy ging ik (Janick) in een klein vliegtuigje het eiland, wat we vanaf de grond zo goed kennen, eens vanuit de lucht bekijken. Spoileralert: het was ge-wel-dig!

Algemene informatie

Bedrijf: Fly Dutch Caribbean

Kosten: Vanaf 396 NAF (€200,-)

Parkeergelegenheid: Beveiligd achter het hek

Website: Klik hier!

Voorbereiding

Via de website kun je kiezen uit één van de volgende vluchten:

  • Willemstad City Flight: met 3 passagiers vlieg je over Willemstad (15 minuten vliegen)
  • Spanish Water & Willemstad: met 3 passagiers vlieg je over Willemstad, de Spaanse Wateren en populaire gebieden zoals Papagayo & Mambo (20 minuten vliegen)
  • Southwest Coast: met 3 passagiers vlieg je over Willemstad en de Zuid-West kust van Curaçao (25 minuten vliegen)
  • Lagoons & City: met 3 passagiers vlieg je over de Noordkust, St. Joris Baai, de Spaanse Wateren en Willemstad (30 minuten)
  • Romantic Sunset: samen met iemand vlieg je een romantische tour over Willemstad en The Lagoons, met een fles sparkling wine (30 minuten)

Ook hebben ze een watervliegtuig waarmee je op het water kan landen! Dit brengt je bij de mooiste stranden.

Voor deze vluchten moet je ook door een soort douane, dus vergeet vooral je paspoort niet en laat alles thuis wat je niet per se nodig hebt!

Last van vliegangst? Juist doen!

Om 17:00 werden we verwelkomd in een lounge met wat drinken en daar stond de piloot op ons te wachten. Hij deelde enthousiast zijn ervaringen en achtergrond, en interessante feiten over het vliegbedrijf. Ik moet zeggen dat ik ontzettend zenuwachtig was, want ik heb nogal last van vliegangst. Toen ik dit eerlijk aangaf, wist de piloot me gelijk gerust te stellen. Hij vertelde dat eigenlijk iedereen de vlucht vond meevallen en na de tijd veel minder last had van vliegangst. Een hele geruststelling!

Tijd om te gaan!

Vanaf de lounge moet je door de douane. Dit lijkt heel erg op de douane op het normale vliegveld, maar dan in het klein! Je spullen gaan door een machine, je moet je paspoort laten zien en zelf ga je ook door het poortje. Vanuit de douane wordt je opgehaald door een golfkarretje en rij je over het vliegveld naar je vliegtuig! Alleen dat was al leuk 😉

Bij het vliegtuig aangekomen krijg je nog een korte uitleg en beslis je wie waar gaat zitten. Al snel zit je in de gordel en met een koptelefoon op zoals je hem kent uit de films. Ik mocht voorin, wat betekende dat ik ook een stukje mocht vliegen! (Dit kun je extra bijboeken) Al snel na het opstijgen, mocht ik het stuur kort overnemen van de piloot en voelde ik hoe het is om zo’n vliegtuig te besturen. Ik kan je zeggen, dat is een bizar gevoel. Het is erg licht en zoals de piloot zei: “Als je een auto kan besturen, kan je dit ook.”

We zijn over de Noordkust, de St. Joris Baai, de Spaanse Wateren & Willemstad gevlogen. De piloot vertelde via de koptelefoon alles wat er in ons zicht lag en omdat het zo helder was konden we zelfs Venezuela en Bonaire zien! Het is ontzettend bijzonder om alles wat je kent zo van boven te zien. Dingen als het strand van Jan Thiel, de Pontjesbrug en de Tafelberg herkende je echt goed vanuit de lucht!

We hebben in een halfuurtje echt heel veel van het eiland kunnen zien en daarna landde de piloot het vliegtuig weer. We werden door het golfkarretje weer opgehaald en terug naar de lounge gebracht. Hier stond weer wat drinken op ons te wachten samen kwamen we daar tot de conclusie: dit was een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader!

Nieuwe vluchten

Het laat nog heel even op zich wachten maar binnenkort breidt Fly Dutch Caribbean hun aanbod uit met een paar nieuwe experiences! Denk hierbij aan dagtours naar Aruba of Bonaire, of meerdaagse tours naar Colombia.

MATCH Kortingskaart

Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij Curaçao ontdekken? Neem contact met ons op via info@stage-curacao.nl. Met deze kaart krijg je namelijk 10% korting op alle soorten vluchten bij Fly Dutch Caribbean!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben we een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

MATCH Kortingskaart

Goed nieuws! Dit bedrijf neemt deel aan de MATCH korting! Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij de vliegwereld ontdekken? Pak dan 10% korting bij Fly Dutch Caribbean!

Stap 1

Bekijk alle activiteiten op de MATCH blog pagina!

Stap 2

Kies welk activiteit(en) jij wil gaan

Stap 3

Stuur een app naar MATCH met daarin je persoonlijke MATCH-kaart nummer

Stap 4

Geniet van de korting en alle
leuke activiteiten!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media