Hondjes knuffelen op Curacao!

Hallo allemaal, vandaag heb ik (Loïs) een hele leuke, schattige maar toch ook een beetje verdrietige activiteit mogen doen. Ik ben namelijk naar een van de grootste honden opvangs op Curacao geweest en heb daar geknuffeld met alle adoptie hondjes. In deze blog ga ik jullie alles vertellen en hoe jij een steentje bij kan dragen voor deze opvang.

Praktische informatie


Kosten: Geen entree
Openingstijden: Vrijdag, Zaterdag, Zondag van 10:00 – 12:00
Parkeergelegenheid: Ja
Faciliteiten: Drinken te koop Adres: download maps.me en type Rescue paws.

Hondjes knuffelen op curacao

Zwerfhonden

Helaas heeft Curacao ook een iets minder mooie kant. Er leven erg veel hondjes zonder een thuis op het eiland. Veel hondjes leven op straat en zijn vaak heel erg mager. Gelukkig bestaan er een aantal hondenopvangs op het eiland. 1 hiervan is Rescue Paws Curacao. Ik ben vandaag langs gegaan bij de organisatie en ga jullie alles vertellen hierover. Ook geef ik tips over hoe jij kan helpen.

Rescue Paws

Rescue Paws Curacao is een honden opvang die hondjes op straat opvangen die het bijna niet meer redden zonder hulp en het dus het meeste nodig hebben. Dit omdat er zoveel hondjes op straat leven dat ze helaas niet alle hondjes kunnen redden. Rescue Paws is gevestigd op de plantage van Porto Marie. Ze hebben 4,5 hectare tot hun beschikking waar ze veel verschillende grote kooien voor de hondjes hebben. In totaal hebben ze 150 hondjes op het moment. Hierin zitten ook de hondjes inbegrepen die op een foster adres zijn. 90 procent van de hondjes wordt geadopteerd door Nederlanders, maar ook Belgie, Amerika, Zwitserland en Canada komen veel voor. Ook hebben ze een begraafplaats voor de hondjes naast hun rench.

Hondjes knuffelen op curacao

Knuffelen met hondjes!

Houd jij nou heel erg van honden en zou je ze graag een leuke ochtend willen bezorgen? Dan organiseert Rescue Paws iedere Vrijdag, Zaterdag en Zondag tussen 10:00 en 12:00 een ochtend waarmee je mag knuffelen met deze hondjes. Je mag de kooien in en spelen met al deze lieverds. Zo bezorg je de hondjes een super leuke ochtend met veel sociaal contact. En pas op dat je er geen wilt meenemen :).

Hoe kan jij helpen?

Er zijn verschillende manieren hoe jij deze opvang kan helpen en ondersteunen, hieronder een paar opties. Op de site van Rescue Paws kan je meer informatie vinden over specifieke dingen:

  • Je kan eten voor de hondjes doneren, maar ook dekentjes, knuffels, handdoeken.
  • Je kan jezelf opgeven om een vluchtbegeleider te worden. Alle hondjes die geadopteerd worden en moeten vliegen hebben een vluchtbegeleider nodig. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar TUI omdat hier alles beter geregeld is. Check rescuepawscuracao.com voor meer informatie over vluchtbegeleider worden.
  • Je kan een eenmalige donatie doen.
  • Je kan een hondje fosteren! Dit betekent dat je voor het hondje zorgt in jouw huis totdat er een vaste familie voor het hondje gevonden is.

Ook hebben wij een leuke TikTok online staan over deze honden opvang! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Benieuwd naar andere goede doelen op het eiland? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media