Mijn facility management stage op Curaçao | Nicoline

Kort voorstellen!
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Facility Management
Soort stage: Meewerkstage
Ik woonde in: Mood
Lievelingsstrand: Kokomo Beach
Must-go restaurant: Heeren @Sea
Lievelingsactiviteit: Spritz Happy Hour op vrijdag

Even voorstellen

Om te beginnen zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Nicoline. Ik ben momenteel 21 jaar en zit in mijn derde jaar van mijn Hbo-opleiding Facility Management in Den Haag. In Nederland woon ik bij mijn ouders, in een klein dorpje genaamd Rijnsburg. Daarnaast heb ik nog een oudere zus, een oudere broer en een jonger zusje. Ook heb ik nog twee katten genaamd woezel en pip. 

Hoe heb ik mijn stage geregeld?

Voor mijn studie moet ik in mijn derde studiejaar verplicht een half jaar stagelopen. Ik heb toen zelf de keuze gemaakt om dit in het buitenland te doen. Ik twijfelde nog heel erg tussen Bonaire en Curaçao. Toen ik in contact kwam met het bedrijf MATCH, wist ik vrijwel direct dat mijn voorkeur bij Curaçao lag. 

Via Match heb ik een sollicitatiegesprek gehad met een vastgoed organisatie. Bij deze organisatie ben ik dan ook momenteel al 2,5 maand als stagiaire aan de slag. 

Jay heeft mij vanaf het begin echt superfijn gevoel gegeven en heel goed geholpen. Naast het helpen met het regelen van mijn stage, heeft Jay mij ook geholpen met alles eromheen. Denk hierbij aan het helpen regelen van mijn vergunning, een huurauto en nog veel meer. Toen ik op Curaçao aankwam heeft Jay mij van het vliegveld opgehaald. Verder kon ik altijd met vragen bij haar terecht. Dit zorgde ervoor dat ik met een gerust gevoel aan mijn avontuur op Curaçao begon.

Mijn huisvesting

Tijdens mijn verblijf op Curaçao verbleef ik in het complex Mood. In dit complex wonen maar liefst 80 andere studenten en jong werkenden. Het is een heel actief complex dat veel activiteiten organiseert zoals bbq’s, poolparty’s en beachvolleybal wedstrijden. Hierdoor leerden ik al heel snel andere mensen kennen. Doordat mijn werkplek is gelegen op het complex, was ik binnen een paar stappen op mijn stageplek. Dit scheelt heel wat file ’s ochtends. 

Mijn stage

Tijdens mijn stage houd ik mij bezig met allerlei vastgoedbeheer activiteiten. Benieuwd naar wat ik precies doe? Hieronder vind je meer informatie!

  • Onderhoudswerkzaamheden;
  • Schoonmaakdiensten;
  • Het coördineren van het complex;
  • Inkoopactiviteiten;
  • Planning
  • Administratieve taken (zoals het opstellen van overeenkomsten, doen van aanbieden, het in- en uitchecken en klanten helpen wanneer zij vragen hebben);
  • Sociale media.

Daarnaast werk ik aan mijn stageopdracht vanuit school. Voor deze opdracht houd ik mij bezig met het verlagen van de footprint van de organisatie. Tevens doe ik ook de social media voor dit bedrijf. Kortom, een drukke maar vooral ook leuke en uitdagende stage!

Mijn persoonlijke ervaring

In Nederland woonde ik nog bij mijn ouders. Ik had nog nooit op mezelf gewoond, laat staan in mijn eentje aan de andere kant van de wereld. Hierdoor heb ik ook heel lang nagedacht over deze stap en was het ook erg uit mijn comfort zone. Ik vond het echt heel spannend om te doen en ik was bang dat ik niet snel vrienden zou maken, omdat ik niet zo’n extrovert persoon ben. 

Nu, na 2,5 maand, ben ik heel blij dat ik de keuze gemaakt heb. Curaçao is een heel leuk eiland. Ik vind het heel fijn dat vrijwel iedereen Nederlands spreekt. Dit maakt de communicatie supermakkelijk. Daarnaast is het eiland ook echt prachtig. Hele mooie stranden en een gezellige sfeer. Doordat ik in het weekend vrij ben, en dan dus lekker naar het strand ga, heb ik echt een soort vakantiegevoel terwijl ik hier toch voor school zit. 

Daarnaast is het ook een hele leerzame persoonlijke ervaring. Doordat alles en iedereen op Curaçao wat minimalistisch leeft, leer je echt geluk te halen uit de kleine dingen. 

Natuurlijk mis ik thuis wel vaak, maar omdat je zoveel mensen om je heen hebt die in hetzelfde schuitje zitten, maakt dat het zoveel makkelijker. Iedereen is heel open en je maakt hier zo snel nieuwe vrienden. Dat laat me dan ook weer beseffen hoeveel geluk ik heb dat ik de mogelijkheid heb om dit te doen. Dat er hier elke dag zon is, ik hele leuke mensen om me heen heb en vriendschappen heb opgebouwd.

Ik heb nog 3 maanden te gaan op het mooie eiland, maar ik kan nu al zeggen dat ik herinneringen heb opgedaan om nooit te vergeten. En ik kan nu al niet uitkijken naar alles wat ik nog ga en mag beleven hier!

Kortom, het is een tijd die je nooit gaat vergeten!

Liefs, Nicoline!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media