Leuke wandelroute

Wij (Nikke en Esmee) hebben inmiddels ondervonden dat je tijdens je stage op Curaçao veel met de auto onderweg bent. De momenten dat je wandelt zijn er bijna niet en daarom is het belangrijk dat je dit af en toe toch wel doet! Wij hebben een leuke wandelroute die je op je stage Curacao to do list kan zetten!

Waarom moet je tijd maken om te wandelen op Curacao?

Om je een beeld te geven van mijn (Nikki) gemiddelde aantal stappen in Nederland en op Curaçao. In Nederland wandelde ik gemiddeld 6.300 stappen en op Curaçao gemiddeld 2.400 stappen…

Duss.. de conclusie kan getrokken worden dat je veel minder loopt op Curaçao dan in Nederland. In deze blog vind je een leuke wandelroute en dus de perfecte manier om toch in beweging te blijven tijdens je stage op Curaçao. Tijdens deze wandeltocht kom je langs een aantal bezienswaardigheden waar je anders niet zo snel zou komen!

Auto parkeren bij Caracasbaaiweg picknicktafels

Allereerst parkeer je jouw auto bij Caracasbaai strand (of typ op Google Maps in Pop’s Place). Dit is een lokaal strand waar elke avond gezinnen heengaan om te zwemmen of om te barbecueën bij zonsondergang. Het leuke hier is dat veel mensen hun eigen box meenemen voor muziek. Het barst dus bijna altijd wel van de gezelligheid daar. Wij raden trouwens aan om te gaan wandelen rond een uur of 5. Dan is het niet meer heel warm en wandel je de zonsondergang tegemoet!

Mocht je meer willen weten over het restaurant, Pop’s place, dan hebben we hier een link voor je! https://brisadomarpopsplace.everyorder.io/

Loop richting Fort beekenburg

To do Curacao wandelroute student stage

Nu is het echt tijd om deze leuke wandelroute van je Curacao to do list af te strepen! Je wandelt nu richting Fort Beekenburg. Als je eenmaal aankomt bij Fort Beekenburg dan kan je met een trap omhoog. Hier vind je een kleine binnentuin waar je nog oude kanonnen kan zien staan. Fort beekenburg werd in 1703 gebouwd op Curaçao ter verdediging van het Spaanse water. Lang geleden he? De reden waarom Fort Beekenburg hier gebouwd werd, is omdat de Caracasbaai één van de weinige geschikte plekken op Curaçao is om van zee aan land te gaan. Op deze manier werd het voor vijanden ‘onmogelijk’ om Willemstad te bereiken. Het fort is meerdere keren aangevallen door Engelse en Fransen maar heeft het altijd overleeft.

Als je verder loopt door de binnentuin dan zie je een ronde toren in de vorm van een schaakstuk. Deze kan je tot boven beklimmen. Als je eenmaal boven bent kan je genieten van het prachtige uitzicht over Curaçao. Misschien zie je nog ergens je studentenhuis liggen?

We vonden in Fort Beekenburg ook een oud Curaçaose huisjes. Alleen weten we niet zo goed waarom die daar stond. Je kan overigens ook een lunch meenemen en dit eten op het binnenplein van Fort Beekenberg. Hier hebben ze picknicktafels neergezet voor bezoekers.

TO do Curacao wandelroute Fort beekenburg collage

Quarantaine huis

Wanneer je klaar bent met Fort Beekenburg dan is de volgende stop het Quarantaine huis. Als je van horrorfilms houdt dan is dit zeker een plek waar je gelukkig van wordt! Het gebouw heeft namelijk een statige uitstraling maar wordt al jaren niet meer gebruikt. Het Quarantainehuis is gebouwd in 1883 en is ontworpen door Antoine Martis. 

Antoine Martis is één van de belangrijkste Antiliaanse architecten uit de negentiende eeuw. Hij heeft in zijn tijd de Antiliaanse architectuur naar een hoger niveau getild. Het quarantainegebouw was één van zijn projecten en werd uiteindelijk gebruikt om (vermoedelijk) zieke bemanning en passagiers van schepen te huisvesten. 

Schepen die voerden uit risicogebieden moesten namelijk eerst 10 tot 40 dagen in quarantaine. Zij hadden de kans om ziektes zoals cholera, de pokken en gele koorts met zich mee te brengen. Je kan je wel voorstellen dat dit, op zo’n klein eiland als Curaçao, niet handig is als één van deze ziektes uitbreekt.

Eenmaal aangekomen bij het quarantainehuis dan kan je er doorheen lopen. Tip: loop er ook achterlangs. Hier heb je een route en dat brengt je naar een prachtig uitkijkpunt over Tug Boat. 

TO do Curacao wandelroute stage curacao quarantaintehuis

Tug Boat

Als je klaar bent met het bekijken van het quarantainehuis kan je naar Tug Boat Beach wandelen. Dit is een klein strand op Curaçao dat een bekende snorkelplaats is. Hier vind je namelijk de Tug Boat. Deze boot is al meer dan 30 jaar geleden is gezonken. Ik (Nikki) ben ook bij tugboat wezen Seabobben. Weet je al wat dit is? Anders lees je in deze blog alles over seabobben:

Na deze wandeling ben je wel ruim een uur onderweg. Dit betekent: tijd om weer terug te gaan! Wil je weten hoe wij onze stage op Curacao hebben ervaren? Lees dan ook eens onze blogs!

Nikki, tijdelijk werken op Curacao:

Esmee, juridisch stage bij een advocatenkantoor op Curacao:

Laat vooral weten wat je van de wandelroute vond. Misschien heb je zelf ook wel een leuke route die je altijd wandelt. Laat dit dan vooral weten! Deze leuke stage Curacao to do wandelroute kan je in ieder geval weer afvinken!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media