Een avontuurlijke activiteit. Beklim de hoogste berg op Curacao, de Christoffelberg!

Bon tardi, vandaag ga ik jullie meenemen naar mijn dag toen ik de Christoffelberg ging beklimmen. De Christoffelberg is de hoogste berg op Curaçao die je mag beklimmen. Een hele zware tocht maar op het einde was het alles waard!

Praktische informatie


Kosten: 20 gulden
Parkeergelegenheid: Ja
Faciliteiten: Neem eigen drinken/eten mee Website: Klik hier!

activiteit Curacao Christoffelberg

Activiteit Curacao, de Christoffelberg

Zaterdagochtend ging om 5:15 uur de wekker. Ontzettend vroeg. De Christoffel berg is vanaf half 7 open en dan zie je op de berg de zonsopkomst en dat is het waard! Samen met 6 andere vrienden vertrokken we om 6:00 uur richting Westpunt en kwamen daar rond 6:45 uur aan. We hebben kaartjes gehaald en zijn de berg opgereden. Rond 7 uur begonnen we met lopen.

Het begon nog best prima maar hoe verder je gaat hoe moeilijker de tocht wordt. Vooral ook hoe later het wordt omdat je dan heel goed voelt dat de temperatuur omhoog gaat.

activiteit Curacao Christoffelberg

De tocht

Na ongeveer een uur kwamen we boven op de top! De zon was al op ,we hadden eigenlijk eerder moeten vertrekken. Maar alsnog was het uitzicht waanzinnig mooi. We hebben denk ik een uur op de top gezeten, gegeten en gechilld. Ook omdat we heel erg moe waren haha. En dan moet je ook nog naar beneden een uur. Rond half 10 waren we weer bij de auto aangekomen. Ik vind het een ervaring die iedereen op het eiland moet doen als je de kans hebt en het aankan! Het is wel een zware tocht die je niet eventjes zomaar doet, maar je moet wel echt doorzetten. Zodra ik op de top was vond ik het het helemaal waard.

PS: Als je je stagecontract kan laten zien (mag op telefoon) en je ID krijg je korting op de originele prijs!

Neem wel in ieder geval genoeg water mee. Ik had een flesje mee en die was op de helft van de heenweg al op.. En je hebt het echt nodig.

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs hier! 

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media