Bezoek de Grotten van Hato

Afgelopen week heb ik een bezoekje genomen aan de Grotten van Hato. Dit zijn eeuwen oude Grotten op Curacao die je sinds kort kan bezoeken! In deze blog neem ik jullie mee in mijn dag.

Praktische informatie
Entree: 10 dollar
Openingstijden: 9:00 tot 15:00
Parkeergelegenheid: Ja (Gratis)
Faciliteiten: Drinken

serena's art factory Chichi

Grotten van Hato

Tegenover de airport van Curacao bevinden zich de grotten van Hato. Je kan hier alleen in met een tour. Deze tour duurt ongeveer maar een half uur en kost ongeveer 10 dollar. In deze grotten verbleven vroeger gevluchte slaven en soms ook wel maanden achter elkaar. Maar ook al voor de komst van de Europeanen, werden de grotten bewoond door de Ararwak indianen. Je mag binnen in de grotten bijna niet filmen. Je hebt wel 2 foto plekken waar je dat mag doen.

De tour guide geeft een leuke presentatie over de grotten tijdens het lopen. Hij verteld het op een leuke en energieke manier waar je veel van leert.

Grotten van Hato

Mijn dag

Samen met mijn familie ben ik naar deze grotten gegaan. Je kan ieder heel uur naar binnen en een tour meemaken. Zorg dus dat je er iets voor het hele uur bent. Het kan vanaf 9 uur tot 3 uur. Ik raad wel aan ’s ochtends te gaan in verband met de hitte. Ik ben om 10 uur gegaan en rond 10:45 was de tour klaar. We liepen door de grotten heen en het was gaaf en uniek om te zien. De gids vertelden ontzettend veel leuke dingen over de grotten en je kon echt zien dat hij er passie in had. Wij zijn na de tour doorgereden naar Mambo beach en hebben een lekker stranddagje meegenomen.

Wil je meer activiteiten van dit soort leuke activiteiten doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de TikTok!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media