Leren kitesurfen op Curaçao? Dat kan bij dit gave bedrijf!

Heb jij altijd al is willen leren kitesurfen op Curaçao? Of ben je al gevorderd, en wil je je kite techniek verbeteren? Bij Gustykiting kan het allemaal! De surfschool zit in de mooie Sint Joris Baai, waar er ondiep, vlak water is met golfen. Dit is de perfecte match om te leren kitesurfen! Dit heb ik ondervonden, want ik heb mijn eerste les gehad met helemaal geen ervaring.

Algemene informatie

Kitesurfschool: Gustykiting

Kosten kitesurfles: Vanaf 160 NAF (1 persoon)

Website: Klik hier!

Hoe gaat een eerste kitesurf les?

Wij mochten voor MATCH een les kitesurfen. Voor mij was dit de eerste keer. Ik wist dan ook niet zo goed wat ik moest verwachten, maar hier wordt bij de surfschool goed rekening mee gehouden. De uitleg begint al bij de kleding wat je aankrijgt, namelijk het tuigje. Ik kreeg een uitgebreide uitleg waar alles voor diende en over de safety checks. Ook werd uitgelegd hoe de kite werkt t.o.v. de wind. Toen dat allemaal goed zat, liepen we naar de kite.

De kite lag al opgeblazen voor ons klaar. Wist jij dit? Ik wist dus niet dat kites werden opgeblazen! We kregen uitleg over de touwen, de kleuren van de touwen en hoe ze gepositioneerd moeten zijn. Daarna mochten we deze touwen zelf bevestigen aan de kite en konden we de kite rechtop zetten.

Tijd om het water in te gaan!

Toen de kite eenmaal in de lucht hing, liepen we samen met onze instructeur langzaam het water in. Meters vanaf het strand bleven we staan en krijgen we uitleg over wat de vlieger doet in de wind en wat voor invloed jouw handen daarop hebben. Langzaam mochten we even oefenen samen met de instructeur, totdat je er al redelijk snel gevoel voor krijgt. Zodra je een beetje gevoel kreeg voor de beweging van de vlieger, kreeg je de bar (eigenlijk het stuur van de vlieger) zelf in handen. Met de instructeur achter je mocht je zo even lekker oefenen. Je staat tot je romp in het heerlijk koele water, in de zon met een vlieger boven je hoofd. Beter kan niet!

Mijn eerste les mocht ik niet op het kiteboard zelf staan, maar mijn collega Razzley had al een paar lessen gehad. Hij mocht dus echt ‘de lucht in’!

De twee uur vloog voor mijn gevoel voorbij en aan het eind van de les had ik écht het gevoel dat ik iets had geleerd. De les was behalve heel erg gezellig, ook vooral heel erg duidelijk. Dit vond ik als beginner erg fijn en dat haalde ook wel wat zenuwen weg die ik voor de tijd had.

Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij Curaçao ontdekken? Neem contact met ons op via info@stage-curacao.nl. Met deze kaart krijg je namelijk 12% korting op alle soorten kitesurflessen bij Gustykiting!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben we een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

MATCH Kortingskaart

Goed nieuws! Dit bedrijf neemt deel aan de MATCH korting! Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij de surfwereld ontdekken? Pak dan 12% korting bij Gusty Kiting!

Stap 1

Bekijk alle activiteiten op de MATCH blog pagina!

Stap 2

Kies welk activiteit(en) jij wil gaan

Stap 3

Stuur een app naar MATCH met daarin je persoonlijke MATCH-kaart nummer

Stap 4

Geniet van de korting en alle
leuke activiteiten!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media