Wandelroute bij Porto Marie | Loop nu deze bijzondere wandelroute op Curacao!

Houd jij van wandelen en natuur? Dan is deze wandelroute op Curaçao helemaal iets voor jou. Veel mensen weten namelijk niet dat bij het strandje Porto Marie een hele mooie wandelroute ligt. In deze blog vertel ik jullie alles over deze wandelroute.

Praktische informatie

Kosten: geen
Openingstijden: iedere dag
Parkeergelegenheid: ja
Faciliteiten: gelegenheid om drinken te kopen bij strandtent van Porto Marie
Adres: Playa Porto Marie

Wandelroute Porto Marie

Porto Marie

Één van de het meeste bekende stranden van Curacao is toch wel Porto Marie, met zijn blauwe heldere zee en witte zand strand is dit strandje echt een hotspot. Vaak zijn er ook vroeg in de ochtend varkentjes te vinden op de parkeerplaats! Hoe schattig?! Maar iets wat veel studenten en toeristen niet weten is dat Porto Marie meer heeft dan alleen strand. Er zit namelijk een super gave wandelroute achter op de parkeerplaats die zeker de moeite waard is om te lopen.

Wandelroute

Aan de achterkant van de parkeerplaats zie je een bord waar je onderdoor kan lopen. Hier begint de leukste wandelroute van Curaçao. Als je doorloopt kom je meteen bij een splitsing uit. Als je hier links gaat kom je uit bij uitkijkpunt 1. Loop daarna terug en ga rechts bij de splitsing. Als je dit pad afloopt kom je uit bij uitkijkpunt 2. Door blijven lopen en je bent bij uitkijk punt 3. Ook hierna kan je nog doorlopen. Als je dan bij het einde van het pad aangekomen bent en tevens uitkijkpunt 4, zie je een super mooi ‘verborgen’ strandje met een blauw huisje. Feitje: In dit blauwe huisje is een video clip van Marco Borsato opgenomen. Dit huis wordt nu wel is gebruikt voor bruiloften.

Playa Hunku

Dit ‘verborgen’ strandje heet Playa Hunku en is adembenemend mooi. Wij hebben er zelfs een schildpad zien zwemmen toen we er waren! Neem vooral je zwemkleding en handdoek mee want na de tocht is het lekker om even een duik te nemen. Op de terug weg kan je ervoor kiezen om dezelfde weg als heen terug te pakken. Je kan ook de verharde weg op en teruglopen, dit is iets makkelijker lopen, wel kom je dan bij de ingang van Porto Marie uit en niet aan de achterkant.

Goed om te weten

Een paar dingen die goed zijn om te weten als je deze wandelroute gaat lopen:

  1. Neem water mee, het is heel erg warm en je gaat gegarandeerd zweten:)
  2. Ga op tijd, zorg dat je niet terug in het donker hoeft te lopen.
  3. Breng zwemkleding en een handdoek.
  4. Smeer je goed in!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media