Bezoek nu dit indrukwekkende museum op Curaçao!

In een sprookjesachtig plekje naast het centrum van Curaçao, kan je het slavenmuseum vinden. Dit indrukwekkende museum is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en in deze blog neem ik jullie mee in een stukje geschiedenis.

Praktische informatie

Kosten: 9,- euro per persoon Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8:00 tot 16:00, zondag 9:00 tot 14:00
Parkeergelegenheid: Gratis
Adres: 9 Klipstraat, Willemstad, Curaçao

Slavenmuseum Curacao

Geschiedenis Curaçao

Als je aan Curacao denkt dan denk je als eerste aan de witte stranden, mooie restaurants en azuurblauwe zee! Wat veel mensen niet weten is dat Curaçao een geschiedenis kent met een ‘donkere’ periode.

In de 17e eeuw was er veel slavernij. Zowel Nederlanders, Engelsen, Fransen en Portugezen hadden hiermee te maken. Ze vervoerden Afrikanen om verhandelt te worden op Curacao. Vaak gingen de slaven werken in Noord- en  Zuid-Amerika en op de Caribische eilanden. De slavernij is pas in 1863 afgeschaft.

Kura Hulanda

Tot op de dag van vandaag speelt de geschiedenis een rol in het leven van de lokale bevolking. Om niet te vergeten wat er in de geschiedenis is gebeurd, is in 2001 het Slavernijmuseum opgericht. Het Slavernijmuseum bevindt zich in Kura Hulanda, een nieuw aangelegd ‘dorpje’ in Otrobanda.

Naast het Slavenmuseum vind je in Kura Hulanda verschillende leuke plekjes. Denk hierbij aan diverse restaurants, koffiebars, lunchtentjes, een spa en een hotel. Op zondag is er live muziek en zijn dan ook veel mensen te vinden op de dansvloer. Bovendien zijn er leuke winkeltjes waar je kleding, sieraden en souvenirs kunt kopen. Kura Hulanda is tegenwoordig één van de charmantste en meest kleurrijke plekken van Curacao!

Slavenmuseum Kura Hulanda

In Kura Hulanda is het slavenmuseum te vinden, bij aankomst kan je een entree kaartje kopen. Je hebt daarna de keuze of je met een gids wil lopen of zelfstandig. Het museum is verdeeld in vier verschillende gebouwen met in het midden een mooi binnenplein. Er worden geluiden afgespeeld en bij de beelden en schilderijen vind je informatieve verhalen. Het is indrukwekkend om meer te weten te komen over de plek waar ik nu al voor zeven maanden een stage volg.

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media