Leer nu koken tijdens deze super leuke Caribische kookworkshop!

Tijd om je handen uit de mouwen te steken bij deze gezellige en leerzame kookworkshop. Je leert hier van alles over de lokale keuken en de tijd vliegt voorbij. Dit is dan ook een superleuke activiteit om te doen met een vriendin of je familie wanneer je op Curacao bent!

Praktische informatie


Kosten: Speciale korting als je MATCH benoemd voor studenten en familie, $95 dollar Openingstijden: Kijk op de website
Parkeergelegenheid: Gratis
Faciliteiten: drankjes en een lunch inbegrepen
Adres: Djonora Marthaweg 1, Mahaai, Curaçao Website: Klik Hier! Socials: Klik Hier! Gegevens Helmi: info@helmismeulders.com, +5999 520 0038

Caribische kookworkshop Curacao

Van wie krijg je deze kookworkshop op Curacao?

Helmi Smeulders is een fantastische vrouw die al 25 jaar op het eiland woont, samen met haar man en dochter. Naast het geven van kookcursussen doet ze nog veel meer. Zo heeft ze twee kookboeken uitgebracht, diverse tijdschriften en verzorgt ze verschillende evenementen. Helmi is dé expert van de moderne Caribische keuken en ook organiseert ze allerlei leuke culinaire activiteiten rondom dit thema, zoals de Caribische kookles, Chef’s Table en elke maand een Dinner in the Field bij een lokale boer! Op haar website kun je hier alles over vinden. De kookworkshop is een onwijs leuke manier om meer te leren over de Curaçaose keuken en ingrediënten, ook krijg je veel insider island tips van Helmi!

Hoe start je de dag?

We keken ontzettend uit naar deze dag, en om half tien begon de kookworkshop met een kopje koffie en korte kennismaking. In totaal waren we met een groep van ongeveer acht mensen. Net als ons had de rest er ook ontzettend veel zin in waardoor er gelijk een gezellige sfeer was!

Als je op Curacao bent voor vakantie, werk of stage dan ben je je vaak niet bewust van de natuur om je heen. Deze workshop laat je inzien hoe ‘rijk’ Curacao is aan eten. Denk aan mango, kokosnoten, maar ook de minder bekende vruchten zoals bijvoorbeeld tamarinde. We zijn de dag dan ook gestart met wat uitleg over lokale producten en we mochten meerdere dingen proeven.

Caribische kookworkshop Curacao

En nu begint het echt!

Het doel van deze dag is dat je met z’n allen geweldige gerechten maakt en die dan aan het einde met elkaar gaat eten. Na ongeveer anderhalf uur ga je met de groep de recepten verdelen en begin je in tweetallen met koken. Wij mochten de steak met tortilla’s en een bijpassende saus maken! Jay en ik zijn allebei geen heldinnen in de keuken dus dit wordt wat, haha!

Tijdens het koken helpen Helmi en haar souschef Rylee je zodat alles goed gaat! Daarnaast stond stap voor stap aangegeven in het receptenboekje dat we kregen wat je moest doen. Om ongeveer half twee was iedereen klaar met de hapjes en was de tafel gedekt!

Aanvallen!

Iedereen had zijn of haar gemaakte eten op tafel gezet en wat zag dat er lekker uit! Het was dus tijd om met z’n allen te eten! Er was zelfs nog een dessert. Rond kwart over twee was de dag afgelopen.

Uiteraard krijg je aan het einde van de les de gelegenheid om een magazine van Helmi te kopen. Ik kan je in ieder geval verklappen dat dit recepten zijn waar je zelf niet opkomt!

Er zijn nog zoveel leuke activiteiten op Curacao die je tijdens je stage of werk kan doen. Check onze andere blogs hier! Wil je onze socials checken? Kijk dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media