Bezoek nu de Aloë Vera plantage op Curaçao!


Wist je al dat er een Aloë Vera plantage te vinden is op Curaçao? Deze bijzondere plantage is open voor bezoekers. Hoe leuk om dit een keer te zien!? Je kan hier een interessante rondleiding krijgen en superfijne en lokale verzorgingsproducten aanschaffen! Stap snel in de auto en ontdek hoe het proces van het verbouwen van Aloë Vera in elkaar zit!

Praktische informatie

Kosten: €8,- (tour)
Openingstijden: iedere dag van 9:00 – 16:30 uur
Parkeergelegenheid: Gratis
Faciliteiten: Gelegenheid om drinken te kopen
Adres: 138 Kaminda Mitologia, Willemstad, Curaçao Website: Klik hier!

escape game Curacao

Aloë Vera plantage Curaçao

Onderweg naar de plantage rijd je langs een gedeelte van Curacao waar je niet snel komt. Deze activiteit op Curacao laat je dus een heel ander gedeelte zien van het eiland. De Aloë Vera plantage zelf heeft meerdere grote velden waar Aloë Vera wordt gepland. Ook vind je op het terrein een fabriek waarin de Aloë Vera verbouwd wordt.

Je kan ervoor kiezen om zelf rond te lopen op de plantage of om met een tour mee te doen. Tijdens de tour mag je de fabriek in en krijg je uitleg over hoe alles gemaakt en verbouwd wordt. Hoe je dit boekt? De tour kan je van tevoren boeken of op locatie zelf. Er zijn echter maar twee tours per dag. Elke dag om 10:00 en 11:00 uur.

Waarom is Aloe Vera belangrijk op Curacao

Aloë Vera neemt een speciale plaats in op Curaçao vanwege zijn groei in het lokale klimaat. Het is één van de weinige planten dat groeit en daarnaast gebruikt kan worden. De gel uit de Aloë Vera staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen voor de huid. Je snapt natuurlijk wel dat, vooral hier onder de Caribische zon, dit een waardevol ingrediënt is voor diverse cosmetische en medicinale producten. Gezien het zonnige klimaat van Curaçao kunnen de helende eigenschappen van Aloë Vera met name gunstig zijn voor huidverzorging na blootstelling aan de zon.

Aloë Vera plantage Curacao

Curaloe producten

Zoals bovenstaand genoemd heb je ook een winkeltje op de plantage. Hier kan je producten kopen die allemaal gemaakt zijn van Aloë Vera. De producten zijn van het merk Curaloe. Denk aan, aftersun, body wash, face wash, dagcrème, maskertjes en ga zo maar door! Dit merk wordt niet alleen op de plantage verkocht maar kan je in verschillende winkels door heel Curaçao vinden.

Mocht je de Aloë Vera plantage willen combineren met nog een activiteit, dan zit Serena’s art factory en de Ostrich farm in dezelfde straat als deze plantage!

Ook hebben we een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media