Bezoek de struisvogelboerderij!

Ben jij op zoek naar een leuke to do op Curacao? Wist je dat er een Ostrich farm is op Curacao! Op deze struisvogel boerderij kan je struisvogels bekijken en eten geven door middel van een tour. Hoe leuk?! In deze blog ga ik jullie alles vertellen over deze farm!

Kosten: +- 17,50 euro

Tourtijd: 30-45 minuten

Openingstijden: boerderij is geopend dagelijks van 9:00 tot 16:30, tours van 9:00 tot 16:00

Ostrich farm/struisvogel boerderij curacao tijdens stage

Ostrich Farm

Deze super leuke to do op Curacao is zeker een ervaring. In het plaatsje Santa Catharina ligt deze super gave struisvogel boerderij. Je kunt hier een tour boeken en dan rij je met een safari busje rond op de boerderij. Er zijn verschillende dieren te zien zoals loslopende kippen, pauwen, varkentjes, krokodillen en natuurlijk struisvogels. Door het safari busje en de omgeving heb je helemaal het gevoel alsof je even in Zuid-Afrika bent. Hoe gaaf?! De tourgids verteld je alles wat je moet weten over de dieren en spreekt ook meerdere talen.

De struisvogels

Je zou natuurlijk denken waarom zitten struisvogels in Curacao? In de natuurlijke omgeving waar struisvogels leven is het rond de 38 graden. In Curaçao is het rond de 33 graden wat dus goed te doen is voor ze. De struisvogel is de snelste vogel op de grond en het snelste landdier op twee poten. Een struisvogel kan een snelheid van 50 kilometer per uur over een periode van dertig minuten volhouden. In een korte sprint kan hij zelfs snelheden tot 70 kilometer per uur behalen, waarbij hij stappen maakt van 3,5 meter. Vrouwtjes leggen vaak 10 tot 15 eieren. De eieren van een struisvogel zijn de grootste eieren van alle dieren. Ze hebben een grootte van 15 bij 12 centimeter en wegen 1,3 kg. De eieren worden uitgebroed in ongeveer 40 tot 45 dagen.

Praktische informatie

Je kunt op de Ostrich farm rondlopen en verschillende dieren zien. Maar om de struisvogels te zien moet je een tour boeken. Je wordt dan meegenomen in een safari-busje met een gids die veel leuke dingen verteld over de struisvogels. Die tour kost ongeveer 17,50 euro en voor kinderen 15 euro. Afhankelijk van hoeveel talen de gids moet spreken duurt de tour ongeveer 20 minuten. Als hij meerdere talen moet spreken is het al snel 45 min. Je rijdt een rondje op de boerderij en stopt bij jonge struisvogels. Die mag je eten geven en foto’s maken! Het is best een warme omgeving. Ik raad aan om niet midden op de dag te gaan maar wat vroeger of later op de dag. De boerderij is geopend dagelijks van 9:00 tot 16:30. En de tours zijn te boeken tussen 9:00 en 16:00. Iedere uur is er een tour. Je kan tickets online kopen of op locatie. Er is een restaurantje waar je wat kan drinken en eten. Op vrijdag avond kan je hier op reservatie ook dineren. Ook is er een souvenir shop.

Ostrich farm/struisvogel boerderij curacao tijdens stage to do
Ostrich farm/struisvogel boerderij curacao tijdens stage to do
Ostrich farm/struisvogel boerderij curacao tijdens stage to do

Zo zou ik me dag inplannen!

Heb je zin in een productieve dag of wil je ’s ochtends wat leuks doen en daarna door naar het strand? Dan zou ik me dag zo inplannen! Download de app maps.me en download de kaart van Curacao. Zo kan je overal komen zonder wifi.

  • Rij naar de Ostrich farm en boek een tour. Hier ben je ongeveer een uurtje mee kwijt. Ook kan je hier iets eten of natuurlijk zelf iets meenemen.
  • Nog geen 5 minuten van de farm vandaan zit een Aloë Vera plantage. Ook dit is super leuk om te bezoeken en kan je een tour boeken om in de fabriek te kijken en er zit een heerlijke souvenir shop met Aloë Vera producten. Voor meer informatie over de Aloë Vera plantage moet je even kijken naar deze blog: https://stage-curacao.nl/stage-ervaringen-curacao/
  • Hierna kan je lekker door naar het strand !

Ben jij nou benieuwd naar onze TikTok over de Ostrich farm? Check dan deze link: https://www.tiktok.com/@matchcuracao

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media