Activiteiten in Sint Willibrordus

Ben je benieuwd naar welke leuke activiteiten je allemaal kan doen op Curacao? In deze blog vertel ik meer over één bezienswaardigheid die niet te missen is op Curacao! Vandaag gaat het over het dorpje Sint Willibrordus waar veel verschillende activiteiten op Curacao te doen zijn.

Onze dag

Gelegen in het dorpje Sint Willibrordus ligt deze supermooie rooms-katholieke roze kerk. Samen met Jay ben ik naar deze kerk geweest om te kijken of we er ook in mochten!

Onderweg naar mijn stage zag ik de kerk al een aantal keren voorbij komen en daarom was ik heel erg benieuwd hoe deze er van binnen uit zou zien.

Toen we aankwamen was de kerk dicht maar we zagen een aantal mensen staan aan de zijkant van de kerk. Één van deze mensen bleek de priester te zijn! Gelukkig mochten we van hem binnen kijken. Van binnen is de kerk een beetje verlaten. Er hangt een bijzondere sfeer maar het is wel echt heel gaaf om te zien!

Waar staat de kerk? Oftwel, Church of Sint Willibrordus!

Zodra je naar bijvoorbeeld het strandje Porto Marie rijdt, ontkom je niet aan deze kerk. De kerk staat in Westpunt. Dit betekent letterlijk: het westen van het eiland. Hij valt heel erg op door de mooie poederroze kleur en vormen. Wist je dat dit een super leuke activiteit op Curaçao is en dat je als toerist/student in deze kerk kan kijken? Veel mensen weten dit namelijk niet! Je kan de auto naast de kerk parkeren en aan de prietster vragen of hij de kerk wilt openen. Je hoeft hier niets voor te betalen en je mag ook foto’s maken!

Geschiedenis

Sint Willibrordus is een dorp in Bandabou in het westen van Curaçao. Ongeveer 25 km van de hoofdstad Willemstad. Het dorpje heeft ongeveer een paar honderd inwoners. De roze kerk die in dit dorpje ligt, is ontworpen door de Rotterdamse architect Evert Margry. Deze kerk is ongeveer gebouwd in 1884-88 en hij wordt tot op de dag van vandaag nog af en toe gebruikt!

foto roze kerk binnen activiteiten curacao
foto roze kerk buiten activiteiten to do curacao
foto roze kerk binnen activiteiten curacao

Zo zou ik mijn dag inplannen!

Algemeen
Zin in een stranddag maar wil je ook een aantal culturele dingen/activiteiten wilt zien op Curacao? Dan is deze dagplanning perfect voor jou! Start jouw dag en download Maps.me. Deze app zorgt ervoor dat je zonder internet de weg kan vinden op Curacao!

Route

  • Rijd naar Sint Willibrordus waar je je eerste stop kan houden bij Salinja. Daar kan je flamingo’s spotten.
  • Vanaf Salinja is het 5 minuten doorrijden naar de roze kerk waar je ook een bezoekje kan gaan doen.
  • Hou je ervan om lekker iets te eten en een super mooi strand te zien? Dan kan je het best doorrijden naar het strandje Porto Marie.
  • Hou je van een wat meer lokaal strandje maar waar je heel mooi kan snorkelen? Rijd dan door naar DaaiBooibay.

Welke activiteiten kan je nog meer doen in de omgeving?

Er zijn nog veel meer To do’s in het dorpje van St Willibrordus. Verderop liggen de stranden Porto Marie en Daaibooibay. Ook kun je op de weg naar die stranden flamingo’s spotten. Het heet de Salinja, je kan daar vaak mooie flamingo’s zien en ze zijn er ook vaak te vinden overdag in het water. Hou je nou echt van dieren? Dan moet je door rijden naar Porto Marie, het welbekende varkensstrand. Ik waarschuw je wel eventjes. Ze liggen niet op het strand en zwemmen ook niet in het water. Meestal liggen ze op de parkeerplaats in de schaduw. Maar wel heel erg leuk om te zien en misschien heb je geluk dat ze op het strand lopen. Hier betaal je wel 5 gulden entree en 8 gulden voor een bedje per persoon.

Bootje curacao bij port marie, activiteiten te doen op curacao

Het strandje Daaibooibay is een mooie tropische strand en is gratis bereikbaar, het heeft wit zand en helderblauw water. Er staan bedjes en parasols en er is een snackbar. Je kan hier veel lokale vogels spotten en er lopen ook nog is kippen op het strand. Je kan hier ook nog is goed snorkelen of duiken. 

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over de roze kerk! Benieuwd? Check dan hier de socials: https://www.tiktok.com/@matchcuracao

Wil jij nou nog meer to do dingen zien? Lees dan onze andere blogs op: https://stage-curacao.nl/stage-ervaringen-curacao/

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media