Voorbereiding in Nederland voor je stage op Curacao

Mijn naam is Loïs en ik ga voor acht maanden naar Curacao. Om jullie een beetje op weg te helpen ga ik in deze blog vertellen hoe mijn voorbereidingen gingen in Nederland voor mijn stage op Curacao!

Voorbereiding in Nederland

Ongeveer in Oktober ben ik begonnen met de zoektocht naar een stage op Curacao voor in maart. Ik was dus ruim op tijd hiermee en had alle tijd om een stage te zoeken en alles te regelen.

Dingen zoals huisvesting, auto, vergunningen etcetera vond ik moeilijk om zelf te regelen en daarom besloot ik om een bemiddelingsbureau in te schakelen.

Ik kwam MATCH tegen via TikTok en nadat ik wat informatie had gevraagd wist ik zowel meteen dat ik mezelf bij Match wilde inschrijven. Het voelde fijn en vertrouwelijk aan.

groepsfoto afscheid nederland stage curacao

Vanuit MATCH kreeg ik verschillende vacatures toegestuurd waarop ik kon solliciteren. Hoewel er meerdere vacatures waren besloot ik uiteindelijk om stage te lopen bij MATCH zelf. Ik vond het zelf heel fijn dat mijn vergunning geregeld werd en hierdoor kreeg ik meer rust. Ik kon me daarom focussen op het regelen van andere dingen.

Stap 1: Zo heb ik geregeld dat ik alles goed had voorbereid vanuit school
Ik begon met het inventariseren van al het regelwerk dat ik moest doen vanuit school. Ik heb daarom regelmatig contact gehad met school en met mijn stagebegeleider om erachter te komen wat ik allemaal moest regelen. School helpt je hiermee natuurlijk verder.

Stap 2: Dit moet je regelen qua papierwerk in Nederland
Vanuit MATCH krijg je een checklist toegestuurd waarop staat wat je, naast je dingen op school, zelf moet regelen. Denk hierbij aan een geboortecertificaat, aanvraag goed gedrag en nog meer andere dingen! Het aanvragen van deze papieren kan wat langer duren dan je denkt omdat je dit vaak nog moet aanvragen. Ik ben dus blij dat ik daarmee op tijd begonnen ben en raad dat ook zeker aan.

Tijd tot vertrek

Kleding winkelen – In de tussentijd begon ik (uiteraard) ook al met nieuwe kleren kopen die echt gepast waren voor Curaçao. Ik heb me er alleen een beetje op verkeken hoe warm het hier eigenlijk is… Neem dus genoeg luchtige kleren mee!

Tijd met familie en vrienden – Nadat alles geregeld was begon ik vooral met veel tijd doorbrengen met vrienden en familie. Ook begonnen we in december al te kijken naar vliegtickets. Deze hebben we officieel in januari gekocht. In het algemeen is last minute boeken voor Curaçao niet perse goedkoper en wilde ik dit liever al op tijd gedaan hebben.

Geld sparen bij mijn bijbaantje – Daarbuiten ben ik natuurlijk veel gaan werken buiten school. Curaçao is best een duur eiland. Denk aan boodschappen, huur van verblijf en huur van de auto. Ik werkte in mijn horeca baan zoveel mogelijk zodat ik al een goed spaarbedrag bij elkaar gewerkt had. Dit geeft je toch een iets fijner gevoel dan dat je met 0 euro op zak weg gaat. Ik zat tot mijn vertrek ook in mijn examenperiode wat mij best wel wat stress gaf. Ik moest me examens halen zodat ik ze na mijn stage niet meer hoefde in te halen. Gelukkig heb ik alles gehaald.

Kerstfoto met vriend voordat ik naar curacao kwam op stage te lopen.
groepsfoto nederland stage curacao
afscheid nederland stage curacao
groepsfoto afscheid nederland stage curacao

Inpakken voor Curacao

Koffer inpakken – Ik ben in de maand februari al begonnen met mijn koffer inpakken. Ik wilde zeker weten dat ik niks belangrijks vergat en genoeg tijd nam om alles goed te regelen. Snel kwam ik erachter dat niet alles in 1 koffer ging passen. We hadden dus meteen een tweede koffer bijgeboekt. Beddengoed moest ik zelf meenemen en ik heb besloten om handdoeken enzo op het eiland zelf te kopen om ruimte te besparen in mijn koffer. De week voor vertrek had ik vakantie genomen van werk en ben ik 1 dag naar school geweest om afscheid te nemen.

In mijn vrije week heb ik nog alles rustig kunnen inpakken, papieren zoals paspoort, verzekeringen, stagecontract etc nog uitgeprint en in een map gedaan en natuurlijk veel tijd doorgebracht met mijn vriend en gezin. Ze hadden nog een super lief afscheidsfeestje geregeld waar ik iedereen gedag kon zeggen. 

Dag van vertrek

Op de dag van vertrek zijn mijn vriend, moeder en zus meegeweest naar de airport en die hebben mij uitgezwaaid. Dit is natuurlijk een super moeilijk moment en ontkom je helaas niet aan. Veel tranen gehad maar dat komt zeker goed zodra je je thuis voelt op het eiland. 

Toen ik mijn koffers ging inpakken waren ze alle twee te zwaar… dit vond ik echt heel vervelend. Toen stond ik daar met tranen in me ogen omdat ik net afscheid had genomen van mijn familie. Ik heb toen wat over kunnen leggen in mijn handbagage en een paar schoenen mee terug naar huis gegeven. Toen waren ze nog 0,5 kg te zwaar maar dat was oke. Het was een lange maar goede vlucht en daar stond gelukkig Jayresa om mij op te halen van de airport en naar mijn nieuwe thuis te brengen.

Foto in het vliegtuig onderweg naar mijn stage op curacao.

Ben jij benieuwd waarom ik voor Curaçao gekozen heb en welke stage ik doe? Kijk dan op deze blog: https://stage-curacao.nl/voorstellen-marketing-stagiair-op-curacao-blog-wiebenik/

Vind je het leuk om mijn leven op Curaçao te volgen? Volg mij dan op de socials. Instagram:  https://www.instagram.com/loislaros/

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media