Tijd voor een culturele activiteit? Bezoek hét fort en quarantainehuis op Curacao!

Benieuwd naar welke activiteiten je allemaal kan doen op Curacao? In deze blog neem ik je mee naar een historische plek. We hebben namelijk een oud fort en het quarantainehuis bezocht. Wat deze precies voor functie hadden vroeger? Dat lees je hieronder!

Praktische informatie

Kosten:Gratis entree
Openingstijden: Iedere dag geopend
Parkeergelegenheid: Ja
Faciliteiten: Niet

Activiteit Curacao wandelen

Fort Beekenburg

De eerste plaats waar ik je mee naartoe wil nemen, is Fort Beekenburg. Het leuke aan dit fort is dat het zich bevindt vlakbij het toeristische strand Jan Thiel. Je hoeft, om dit te bezichtigen, dus helemaal niet naar de andere kant van het eiland te rijden!

Dit fort is gebouwd ter verdediging van het Spaanse Water in 1703 en werd opgericht in opdracht van de WIC in 1703. De naam van dit fort is afkomstig van de destijds leidinggevende gouverneur van Curaçao, Adriaan van Beek.

Het fort werd voornamelijk bemand door Nederlandse soldaten en slaven, die dag en nacht de wacht hielden en de wapens klaar hadden liggen voor het geval van een aanval.

Deze plek was vroeger een van de weinige locaties waar mensen gemakkelijk vanaf zee aan land konden komen.

Activiteit Curacao Fort en Quarantainehuis

Het fort is gratis en makkelijk bereikbaar. Je kan je auto parkeren naast het fort en erheen lopen. Door middel van 2 mooie trappen kom je bij het ford. Hier op is nog een ingang waar je het het ford mee op kan en een super mooi uitzicht hebt.

trap bij ford beekenburg to do curacao
Activiteit Curacao wandelen
uitzicht van uit ford beekenburg, activiteit in jan thiel to do curacao

Het Quarantaine huis

De tweede activiteit te doen in Jan Thiel is Het quarantaine huis is gebouwd in 1882. Dit huis was bedoeld om alle zieken mensen die de gele koorts hadden aan schip hier te laten verblijven totdat ze beter werden of overleden. Dit huis is in gebruik geweest tot 1925. Nu is het een bezienswaardigheid voor toeristen en locals. Omdat er waarschijnlijk vele mensen zijn overleden hangt er een vreemde sfeer. Ik vond het zelf heel gaaf om te zien. Als je achter het quarantaine huis doorloopt kom je bij een uitkijk punt. Van tugboat beach. Wat een super mooi uitzicht heeft.

Activiteit Curacao wandelen
Activiteit Curacao wandelen

Zo zou ik me dag in plannen!

Algemeen

Zin in een dag waar je bezienswaardigheden met het strand kan combineren of je hebt een middagje vrij waar je wat gave dingen wil zien? Download maps.me en daarmee kom je zonder wifi het eiland door!

Route

  • Als eerste kan je naar het super leuke bekende blauwe I love Curacao bankje rijden, hier heb je een super mooi uitzicht precies aan de overkant van het Ford Beekenburg.
  • Hierna kan je doorrijden naar Fort Beekenburg. Waar je rond kan kijken en he ford op kan. Ook hier heb je een super mooi uitzicht.
  • Iets verderop heb je het Quarantaine huis. Hier kan je heen rijden en je auto parkeren maar je kan ook zeker lopen vanuit fort Beekenburg. Hier heb je een super gaaf uitzicht op tugboat.
  • Hierna kan je terug rijden naar tugboat en lekker aan het strand gaan liggen of snorkelen. Of lekker wat drinken!

Wil je nou nog meer activiteiten doen? Check dan onze andere blogs op: https://stage-curacao.nl/stage-ervaringen-curacao/

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials: https://www.tiktok.com/@matchcuracao

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media