Trip naar Klein Curacao met de Mermaid

Bon tardi iedereen! Vandaag heb ik een hele leuke to do die niet op Curacao is, maar op Klein Curacao. Samen met Jayresa mocht ik (Loïs) namelijk een dagje naar Klein Curacao met de bootorganisatie de Mermaid. Hieronder vertel ik jullie alles over dit mooie eilandje gelegen bij Curacao.

Praktische informatie


Kosten: 120 euro p.p. (incl. eten, drinken en strandbedjes)
Openingstijden: Iedere dag van 6:45 tot 17:00 (behalve zaterdag)
Parkeergelegenheid: Ja
Faciliteiten: Toilet aanwezig Adres: Opstapplaats Caracasbaaiweg Website: Klik hier!

serena's art factory Chichi

Mijn dag

Samen met Jayresa mochten wij met de Mermaid mee naar Klein Curacao. Klein Curacao is een eiland anderhalf uur varen van Curacao. Het is op het eiland erg mooi met hele witte zanden en een super heldere zee. De Mermaid is een organisatie die naar Klein Curacao vaart. Ze verzorgen op het eiland van alles. Een lekker ontbijt en lunch BBQ, maar ook krijg je strandbedjes, mag je snorkels lenen en er is een open bar.

Op de heen weg is de zee altijd wat wilder omdat je tegen de golven vaart. Tip voor als je zeeziek bent, neem reispilletjes van te voren in! Op de terugweg vaar je mee met de golven en dan is het prima te doen.

Toen we aankwamen hebben we alle spullen neergelegd en zijn we het kleine eilandje wezen verkennen. Je hebt 3 bezienswaardigheden op het eiland. De roze vuurtoren, en 2 verlaten boten. Alle 3 heel erg leuk en gaaf om te zien en zeker het eerste wat je moet doen als je aankomt op het eiland, vind ik! Daarna kan je genieten van het mooie strand op het eiland. Je krijgt bedjes van De Mermaid en hierop kan je dan lekker chillen en zonnen. Ze leggen ook een soort vlot in de zee neer waarop je kan liggen.

klein curacao

Klein Curacao

Hier onder zie je de 2 grootste en bekendste bezienswaardigheden. In 1877 is een eerdere vuurtoren gesloopt door een orkaan. Daarna is deze nieuwe vuurtoren gebouwd. Ze zijn tot op heden nog steeds bezig met deze vuurtoren te vernieuwen. Op de rechter foto zie je een aangestrand schip. Deze olietanker is in de jaren 80 aangestrand. En het schip heet Maria Bianca Guidesman. Het roest steeds langzamer weg, maar is super indrukwekkend om te zien. Verder heeft het eiland super blauw water en heel wit zand. Als je geluk hebt kan je tijdens het snorkelen schildpadden zien en op de terugreis dolfijnen! Klein Curaçao is een super mooie ervaring en raad ik iedereen aan om te doen.

klein curacao

Tips

  • Zoals je al las, ben je snel zeeziek? Neem dan zeker reis pilletjes mee.
  • Ook heel erg leuk is om een onder water hoesje mee te nemen zodat je misschien schildpadden kan filmen!
  • Neem ook een snorkel mee mocht je die hebben. Je krijgt er wel een van de boot mocht je er geen hebben.
  • Smeer je heel erg goed in! Bijna iedereen komt terug verbrand van klein Curaçao. De zon is heel erg fel daar dus vergeet absoluut je zonnen brand niet.
  • Geniet vooral van deze super mooie ervaring!

MATCH Kortingskaart

Goed nieuws! Dit bedrijf neemt deel aan de MATCH korting! Ben jij in het bezit van een MATCH kortingskaart en wil jij Klein Curaçao ontdekken? Pak dan 15% korting bij Mermaid!

Stap 1

Bekijk alle activiteiten op de MATCH blog pagina!

Stap 2

Kies welk activiteit(en) jij wil gaan

Stap 3

Stuur een app naar MATCH met daarin je persoonlijke MATCH-kaart nummer

Stap 4

Geniet van de korting en alle
leuke activiteiten!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media