Afstuderen op Curaçao | Casper

Bon dia! Ik ben Casper, student International Business en afkomstig uit het bruisende Uden in Noord-Brabant. Sinds februari ben ik aan het afstuderen op Curaçao en door het delen van mijn prachtige avontuur hoop ik jullie te inspireren het eiland te komen ontdekken!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: IB Avans University of Applied Sciences
Soort stage: Afstudeerstage
Lievelingsstranden: Playa Porto Marie
Must-go restaurant: Florés Otrobanda
Lievelingsactiviteit: Skydiving Curaçao

Over mij

Ik ben recentelijk 21 jaar oud geworden en zit in mijn vierde en tevens laatste jaar van mijn opleiding. Voor mijn opleiding is het een vereiste om ervaring op te doen in het buitenland, en dat in combinatie met mijn interesse in reizen & cultuur heeft dit mij geleid tot de keuze om af te studeren op Curaçao. Buiten school en werk om, hou ik enorm van sporten. Zo voetbal ik momenteel bij de lokale voetbalclub genaamd Jong Colombia en ben ik regelmatig op de padelbaan te vinden.

Het vertrek

Het semester voor mijn vertrek naar het eiland, heb ik in Spanje doorgebracht. Dit heeft mij laten inzien hoe belangrijk het voor jezelf is om je goed en tijdig voor te bereiden op een avontuur in het buitenland. Zo ben je afhankelijk van meerdere partijen zoals school, het bedrijf, de gemeente, et cetera. Een proactieve houding heeft er bij mij daarom voor gezorgd dat er veel mogelijk was. Ondanks dit, merkte ik dat je niet alles zelf kan. Ben er daarom niet bang voor om hulp in te schakelen waar jij dit nodig hebt. Je zult merken dat dit het waard is, als je zonder zorgen om randzaken, je kan focussen op de dingen die je echt wilt bereiken op Curaçao.

Het eiland

Voor mij is het eiland te omschrijven in één woord, vrijheid. Je ziet op het eiland ontelbaar verschillende culturen, omgevingen en mogelijkheden. Of je nu houdt van ontspannen op het strand of de gezelligheid opzoeken tijdens het uitgaan. Er is altijd iets te doen wat echt bij je past.

Mijn ervaring

“Ga je dan niet iedereen missen?” & “Vind je het dan niet spannend?”, de vragen die ik voor vertrek maar al te vaak heb gekregen. Natuurlijk is het even apart om voor een bepaalde tijd weg te gaan van huis, maar je merkt meteen dat je hierin niet de enige bent. Zo staat iedereen ervoor open om nieuwe mensen te leren kennen en dingen met elkaar op te bouwen. Voor je het weet heb je genoeg mensen om je heen waar je de leukste dingen mee beleefd en waar je altijd bij terecht kan. Zo heb ik nu al de mooiste dingen mogen meemaken. De afgelopen maanden heb ik in mijn vrije tijd kunnen skydiven, duiken, varen, golven, barbecueën op het strand, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast de nieuwe vriendschappen en de talloze activiteiten biedt deze ervaring mij nog zoveel meer. Zo merk je dat je enorm veel leert over dingen als zelfstandigheid, sociale vaardigheden & weerbaarheid, ook leuk voor je familie om te zien dat je (iets) verstandiger thuiskomt van dit avontuur.

Mijn huisvesting

Ik woon nu al een tijd in studentenhuis MOOD. Wat voor mij de perfecte balans heeft tussen gezelligheid en comfort. Zo heb je echt een plek voor jou alleen en hoef je dus ook geen keuken of badkamer te delen, wel is hier een leuk zwembad met een bar waar regelmatig samen wordt gegeten of andere dingen worden georganiseerd.

Vergeet dit niet!

  • Ook in de schaduw kan je toch echt verbranden;
  • Zet je laptop in de goede tijdzone, school stelt het niet op prijs als je 6 uur te laat een meeting joined;
  • Leer een aantal woorden in het Papiamento, dit leidt tot supermooie gesprekken.

Wil je nou meer weten over wat er allemaal te doen is op Curaçao, en wat ik en de andere stagiairs beleven tijdens onze stage? Kijk dan vooral op de Match TikTok voor allerlei leuke activiteiten en tips, en lees ook de andere blogs van medestudenten!

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Tot snel!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media