Bezoek dit sprookjesachtige dorpje in het centrum van Curaçao!

Dit net gerenoveerde stukje in Otrobanda, Willemstad, is een sprookje om doorheen te lopen. Met alle verschillende restaurants, terrassen en winkeltjes kan je je hier goed vermaken. Een bezoek aan dit mini dorpje tijdens jouw stage of werkperiode als je op Curaçao bent, is dan ook zeker de moeite waard!

Praktische informatie

Kosten: Geen entree
Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 17:00 uur zondag: 10:00 tot 16:00 uur
Parkeergelegenheid: ja
Faciliteiten: restaurants, winkels, bars
Adres: Klipstraat, Willemstad, Curaçao Website: Klik hier!

Kura Hulanda

Kura Hulanda

Kura Hulanda village is een soort klein dorpje in het centrum van Willemstad. Je hebt hier verschillende bezienswaardigheden met eet- en drinktentjes. Het is ontzettend mooi ingericht en super kleurrijk geverfd. Kura Hulanda bestaat al sinds 1707. Afgelopen jaar is er veel gerenoveerd en zijn er nieuwe winkels en gebouwen gekomen.

Iedere eerste donderdag van de maand is er een ‘Night in the village’ op deze avond is er livemuziek en veel gezelligheid bij de restaurants! Dit is zeker een tip om mee te maken tijdens jouw verblijf voor je stage of werk op Curaçao!

Kura Hulanda

Bezienswaardigheden

Er zijn veel leuke dingen te beleven in Kura Hulanda. Het Slavenmuseum is een super indrukwekkend museum over de slavernij geschiedenis op Curaçao. Voor meer informatie klik hier! Verder kan je hier verschillende kleding, bikini- en woonwinkels vinden. Onder andere Art By Eve kan je hier vinden. In deze winkel kan je de leukste sieraden en locale accessoires kopen die met Curaçao te maken hebben.

Dagplanning:

Ochtend: Rijd naar Willemstad toe en bezoek de pondjesbrug, loop door Punda en bezoek alle souvenir winkeltjes.

Middag: Eet een heerlijke lunch bij de Gouveneur of in een van de restaurantjes in Kura Hulanda. Loop naar de kleurrijke trap in Otrobanda (achter Bario) en bekijk hier een bekende bezienswaardigheid en verschillende muur schilderingen.

Avond: Bezoek Night in the village in Kura Hulanda en drink een heerlijke cocktail op het terras onder het genot van live muziek.

Kortom, dit dorpje is té leuk om over te slaan. Heel veel plezier gewenst tijdens jouw roadtrip door Otrobanda.

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media