Goede en slechte wijken Curacao

Een vraag die studenten vaak stellen is: ‘is deze wijk waar het studentenhuis ligt wel veilig?’. Wat overigens een logische vraag is als je naar een land gaat waar je niks vanaf weet. Gelukkig voor jou (en mij) is Curaçao geen gevaarlijk land. Tuurlijk heeft het zijn gebruiksaanwijzing én ook hier moet je niet ‘s nachts om 03:00 in je eentje over straat gaan lopen. In deze blog lees je alles over de ‘goede’ en ‘slechte’ wijken van Curacao.

Gevaarlijke en ‘veilige’ wijken

Net als in Nederland zijn er op Curaçao ook wijken die bekend staan omdat er meer criminaliteit en armoede is dan andere wijken. In deze wijken kom je echter niet, omdat je daar simpelweg tijdens je stage op Curaçao niks te zoeken hebt. Dit is een beetje hetzelfde als dat je naar Fiemel gaat in Nederland. Precies, niemand kent dit en daar heb je niks te zoeken. 

‘Slechte’ buurten

Als we het over ‘slechte’ wijken hebben waar jij als stagiair op Curaçao eventueel doorheen rijdt, dan hebben we het over: Souax en Koraalspecht. Ook hier kom je niet. Souax is namelijk een wijk dat zich vlakbij de airport bevindt. Hier zijn geen studentenhuizen of hotspots. Je rijdt hier enkel langs als je naar de airport moet.

Koraalspecht staat tevens bekend als een minder goede buurt. Hier rijd je langs als je naar Mambo Beach gaat. De plek waar studenten uitgaan. De reden waarom Koraalspecht als ‘slechte’ wijk bekend staat in Curacao is omdat hier de gevangenis staat. Dit is een beetje hetzelfde als dat men het vroeger had over Amsterdam Bijlmer. Dit stond ook bekend als een ‘slechte’ wijk in Nederland omdat de Bijlmer gevangenis daar was.

Curacao gebouw student

Goede buurten

Over ‘goede’ wijken spreken we op Curaçao als we het hebben over: Jan Thiel, Blue Bay, Jan Sofat, Coral Estate, Bottelier, Mahaai, Jongbloed, Sunset Heights, Julianadorp, Brakkeput, Emmastad. Kortom: er zijn veel meer ‘goede’ wijken dan ‘slechte’ wijken op Curacao. Lees trouwens deze blog eens als je meer wilt weten over Curacao zelf: https://curacao-trips.com/geschiedenis-curacao/

Kortom, maak je vooral geen zorgen als je een stage op Curaçao wilt volgen. Wij zorgen ervoor dat je in een goede wijk terecht komt!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media