HR/recruitment | Brayson

Mijn naam is Brayson en ik studeer international management aan Hogeschool Rotterdam. Ik heb ervoor gekozen om voor een aantal maanden een hr stage te volgen. Én niet zomaar één!! Namelijk een recruitment stage op Curacao bij een detacheringsbureau.

Kort voorstellen!
Leeftijd: 25 jaar
Opleiding: bedrijfskunde, 3de leerjaar
Soort stage: meewerkstage
Lievelingsstrand: Mambo Beach
Must-go restaurant: Neem de pasta bij Wilhelminaplein!
Hier liep ik stage: Kijk hier!

Aankomst Curacao
Toen ik landde op Curacao was het eerste dat ik op het vliegveld (Hato) voelde een klap van het warme weer op mijn huid. Het was warm, maar och wat had ik een zin in mijn stageperiode op het eiland!

Al snel viel mij de vriendelijkheid van de lokale mensen op. Iedereen verwelkomde mij met ‘Bon tardi’. Dit betekent overigens ‘goedenavond’. Ik werd opgehaald van de airport en daarna werd ik gebracht naar het studentenhuis. Vanaf dit moment startte mijn avontuur op Curacao én ook bijna mijn recruitment stage op Curacao!

Het studentenhuis
Ik woonde in een studentenhuis (met 60 studenten) midden in het centrum van Curacao. Het leuke hiervan vond ik dat je kon genieten van de bruisende binnenstad van Willemstad. In de avond hoorde ik live salsa muziek vanuit mijn kamer. Je snapt natuurlijk wel dat ik het natuurlijk niet kon laten om af en toe een kijkje te nemen.

In het studentenhuis waar ik woonde liep iedereen stage. In de tijd dat ik op het eiland was heb ik zo’n goede band opgebouwd met iedereen. Dit gaat ook heel snel omdat je zo veel dingen samen doet. Vaak gingen we samen koken, toeren over het eiland, snorkelen, elektrisches scooters huren en naar de beachclubs genieten van de Amstel brights.

Schieten op Curacao teamuitje

Activiteiten op Curacao
Curaçao heeft veel te bieden. Je kan het zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt wanneer je op het eiland bent. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan de marathon op het eiland. Deze is ieder jaar in december! Je kan natuurlijk ook andere activiteiten doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hiken, abseilen van de Wilhelminabrug, schildpadden kijken, je duikbrevet halen en nog veel meer! Het leukste wat ik vond om te doen was schieten!

Stage
Het bedrijf zat in een klein winkelcentrum van Curacao ‘Zuikertuin mall’ en was op ongeveer 8 minuten rijden van mijn studentenhuis (als er geen file was). Het bedrijf bestaat uit 8 medewerkers. Één manager, vijf recruiters / consultants en twee stagiairs (waaronder ik dus!). De gemiddelde leeftijd bij dit bedrijf was +/- 32. Lekker jong! Hoewel het team niet oud was, vond ik het wel erg leuk dat er nog een stagiaire was.

recruitment stage team

We hebben met het team best vaak leuke dingen gedaan. We zijn bijvoorbeeld wezen schieten, hebben samen happy hours gepakt en zijn meerdere keren gaan barbecuen bij elkaar. Wat ook heel leuk was is dat het team soms ook met elkaar ging beach tennissen!

Mijn taken
Tijdens mijn recruitment stage op Curacao bestonden mijn taken vooral uit het bellen van geschikte kandidaten, selecteren van cv’s en daarnaast had ik veel contact met consultants in Nederland om hen te ondersteunen. Wat ik leuk vind aan het vak recruitment is dat je echt een band opbouwt met mensen. Soms had je korte gesprekken aan de telefoon, maar het kwam ook vaak genoeg voor dat je echt een leuk gesprek had! Gesprekken konden zo 30 minuten duren! Curaçao was in ieder geval een periode om nooit te vergeten!

Brayson’s stage tips
1) Vergeet je zonnebrand niet als je wat leuks gaat doen! Vanaf het moment dat ik over het mooie witte strand liep wilde ik er namelijk niet meer vanaf. Ik bestelde regelmatig een Sex on the Beach en genoot van het mooie uitzicht over het eiland!

Benieuwd naar hoe het leven op Curacao is? Check dan onze TikTok en Instagram!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media