Koningsdag 2023 als stagiaire op Curacao!

Vandaag ga ik (Loïs, stagiaire van Match) jullie meenemen in mijn ervaring over Koningsdag en Koningsnacht op het tropische Curacao! Ik heb namelijk 2 super leuke dagen gehad en er was heel veel te doen op Curaçao!

Koningsnacht

Ik vond het zo leuk dat Koningsdag kon meemaken aan de andere kant van de wereld! Het was zeker een ervaring om nooit meer te vergeten en ik neem jullie mee in hoe mijn koningsdag en nacht eruit zag tijdens mijn stage op Curacao!

Op Koningsnacht ben ik samen met mijn huisgenoten/vrienden naar Punda gegaan. Dat is een plaatsje in Willemstad en zit in het centrum van Curacao. In Punda vind je de Nieuwestraat. Dit is een lange straat en is tevens één van de meest bekende straten op Curacao. Er zijn hier veel restaurants, winkels en tijdens Koningsdag is het the place to be. Bijna alle studenten kwamen hierheen, en zo ook (bijna) mijn hele studentenhuis.

Voordat we Koningsnacht gingen vieren, hebben we pizza gegeten. Daarna zijn we gaan wandelen door de straten in Punda. Er was een DJ en er waren ook verschillende bars. De hele straat stond vol en iedereen was in het oranje gekleed. Om 12 uur waren we klaar met feesten en toen hebben we daarna nog even lekker truckie pan gehaald. De volgende dag hadden we weer een drukke planning!

koningsdag 2023 curacao

Koningsdag

De volgende ochtend/middag gingen we op pad naar Willemstad. Er stonden door de hele stad kraampjes en er waren meerdere bandjes die optraden. Je kon er superleuke dingen kopen! We hebben hier lekker geluncht, geshopt en gewandeld.

Overal in Willemstad waren meerdere parades en fanfares en iedereen was weer in het oranje gekleed. Net als gisteren waren er vandaag weer allerlei feesten in Pietermaai. Kortom, het was één en al gezelligheid!

We zijn op tijd in de middag naar huis gegaan omdat we ook nog een drukke avondplanning hadden.

’s Avonds bezochten we Mambo Beach, dé uitgaansplek voor stagiairs op Curaçao. Cabana, Wet & Wild en Madero hadden samen een Kingsday-festival georganiseerd op een groot stuk strand met een enorme podium, verschillende bars en veel gezelligheid. Het voelde als een festival in Nederland, maar dan met beter weer en heerlijk met de voeten in het zand! Er traden ook bekende dj’s op, zoals Dj Dyna

Benieuwd naar een filmpje over koningsdag? Check dan mijn tiktok account: https://www.tiktok.com/@loislaros

Benieuwd naar meer blogs over Curacao? Check dan onze website! https://stage-curacao.nl/blogs-met-activiteiten-voor-tijdens-je-stage-op-curacao/

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media