KONINGSDAG OP CURAÇAO | Janick & Romy

Koningsdag! Eén van de meest grote en kleurrijke festiviteiten in Nederland, en op Curaçao is dit zeker niet anders. Straten afgezet, oranje gekleurd en vol met feestende mensen. Stagiaires Romy en Janick gingen de hele dag op pad en nemen jullie mee in deze feestelijke dag!

Praktische informatie

Kosten: Pietermaai: Geen entree
Parkeergelegenheid: Ja, parkeerplaatsen langs de weg
Adres: Pietermaai

Overdag

Het was gelijk duidelijk toen ik ’s ochtends de straat op ging. Overal mensen in het oranje. Zowel mensen van Curaçao, als alle Nederlanders die hier verblijven. Iedereen is vrolijk en overal was muziek.

Overdag vertrokken mijn huisgenoten en ik richting Willemstad. We hadden gehoord dat in Pietermaai groot feest moest zijn. We zijn eerst via de Pontjesbrug naar de andere kant van Willemstad gelopen, naar Otrabanda. Hier waren allemaal leuke marktjes en muzikanten. Hier hebben we even wat gegeten en zijn toen weer teruggelopen.

We wisten dat ’s middags de Nieuwestraat in Pietermaai the place to be was. Dit werd ook gelijk wel bevestigd toen we die kant opliepen: één grote oranje mensenmassa, met muziek, drankjes en iedereen aan het dansen. De muziek was een beetje een mix van wat lokale muziek, Spaanse muziek en Nederlandse muziek. Dit maakte het voor iedereen een leuk feest en wat hebben we genoten!

Avondfeest

Na Willemstad gingen we snel even wat eten en richting huis om klaar te maken. We hadden niet lang, want het volgende feest stond alweer op de planning! Cabana en Madero op Mambo Beach sloegen de handen ineen die avond en organiseerden een soort festival op het strand. Er was een grote stage met een DJ die muziek draaide voor iedereen. Overal waren barren waar je drankjes kon halen and again: alles was oranje. Het was een geweldig groot feest en wat hebben we genoten. Rond 00:00 was het feest afgelopen en konden we lekker richting ons bedje!

Van deze Koningsdag hebben we een leuke TikTok gemaakt, check hem hier!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media