Mijn stage avontuur op Curaçao | Romy

Hallo allemaal! Mijn naam is Romy Betting en ik ben een half jaar op Curaçao om hier stage te mogen lopen. Ik ben inmiddels op de helft van mijn avontuur hier. In deze blog vertel ik jullie over hoe de afgelopen maanden voor mij geweest zijn op het eiland en wat meer over mijn stage!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: International Business
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstranden: Cas Abou & Playa Kalki
Must-go restaurant: Heeren @Sea & De Gouverneur
Lievelingsactiviteit: Met vriendinnen naar Westpunt en natuurlijk de Zest & Zanzibar Happy Hours!

Even voorstellen

Allereerst zal ik wat over mezelf vertellen! Ik ben 21 jaar oud en in Nederland woon ik op kamers in Groningen waar ik International Business studeer aan de Hanze Hogeschool. Verder heb ik bijna mijn hele leven met mijn ouders en zusje in Zeewolde gewoond, dat is een dorp in Flevoland. Ik houd heel veel van mooie reizen maken, sporten en lekker met vrienden en vriendinnen op het terras een drankje doen.

Stage lopen op Curaçao

Als je International Business studeert, betekent dit op mijn hogeschool dat je in je derde jaar in het buitenland studeert en stage loopt. Allereerst ben ik voor mijn minor naar Canada gegaan, hier heb ik vier maanden in de super leuke stad Toronto gewoond. Tijdens mijn minor ben ik gaan nadenken waar ik graag stage wilde lopen. Ik heb eerst wat dichter bij huis gesolliciteerd in Europa, maar al snel kwam ik erachter dat ik op de Antillen stage wilde gaan lopen! Ik heb bij diverse bedrijven op Bonaire en Curaçao gesolliciteerd en ben uiteindelijk aangenomen bij de grootste vastgoedmakelaardij op Curaçao voor een marketing stage, hoe leuk!

Mijn marketing stage

Het was een flinke uitdaging om een stage te regelen terwijl je al in het buitenland zit. Ik ben voor een stage in Februari begonnen met zoeken eind september, en heb uiteindelijk rond eind oktober / begin november te horen gekregen dat ik een stage had! Gelukkig heeft Jay mij heel erg geholpen met het vinden van huisvesting en een auto, dat heeft me een hoop stress gescheeld. Alhoewel ik wel moet zeggen, dat allerlei papieren aanvragen in Nederland terwijl je aan de andere kant van de wereld zit, niet altijd een pretje is 😉

Ik ben mega tevreden met mijn stage. De collega’s en de werkplek is erg gezellig en contact met management van het bedrijf is erg laagdrempelig. Zo kreeg ik al erg snel het gevoel van thuishoren in het bedrijf. Als marketing stagiair kreeg ik veel verantwoordelijkheden, zo ben ik verantwoordelijk voor de website en de social media. Daarnaast werk ik veel in Canva en ga ik steeds vaker mee met makelaars naar huizen om video content op te nemen tijdens bezichtigingen, of naar de bouw van nieuwe projecten. Het op pad gaan is zeker mijn favoriete activiteit. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van de kwartaalmeetings, en op de laatste van deze meetings heb ik een presentatie mogen geven over mijn social media strategie en de progressie die ik tot nu toe heb gemaakt tijdens mijn stage. 

Als je een stage zoekt waar je vrij bent om veel eigen input te geven en lekker creatief te zijn, is deze marketing stage ook zeker wat voor jou!

Persoonlijke ervaring

Omdat ik al drie jaar op mezelf woon en hiervoor al vier maanden in het buitenland had gewoond, was de stap om naar Curaçao te gaan voor een halfjaar niet al te groot om te maken. Na een tijdje begon ik zeker mijn familie en vrienden te missen in Nederland, maar doordat elk weekend hier een soort “mini-vakantie” is, gaat de tijd erg snel en beleef je de leukste avonturen!

Ik heb door de zogenaamde “Girls Connect Curaçao” groepen een aantal leuke meiden leren kennen waar ik af en toe mee naar het strand of uit eten ga. Ook heb ik door deze groep een meisje leren kennen die op dezelfde vlucht zat, en het bleek ook erg goed te klikken met haar huisgenoten! Zo vind je uiteindelijk genoeg leuke vrienden en vriendinnen op het eiland om een zo leuk mogelijke stage tijd te hebben. Iedereen staat hier ook open voor nieuwe vriendschappen, wat super leuk is, want daardoor leer je erg snel veel mensen kennen!

Mijn huisvesting

Momenteel woon ik in het huis “FALL”. Dit huis is een wat rustiger huis wat ik deel met 7 andere huisgenoten. Het is erg fijn aangezien ik het leuk vind om de feestjes op te zoeken op z’n tijd, maar niet altijd het feest in mijn eigen huis wil hebben ;). Daarnaast is het huis centraal gelegen, met Mambo Beach en Willemstad om de hoek. We hebben een redelijk grote tuin met een zithoekje en vaak zitten we ‘s avonds met een aantal huisgenoten buiten te kletsen, er is altijd wel iemand thuis om een praatje mee te maken! Ook hebben we af en toe wat dingen samen gedaan met het huis “CLOUD”, zoals bijvoorbeeld een barbecue bij ons thuis. Erg leuk, omdat je dan ook nog wat mensen uit een ander huis wat beter kan leren kennen!

Favoriete momenten op Curaçao

Ik heb erg veel leuke momenten mogen beleven op Curaçao tot nu toe. Zo heb ik op het eiland Carnaval en Koningsdag mogen vieren! Daarnaast ga ik vaak met vriendinnen naar het strand en soms avontuurlijke dingen, zoals een hike naar de Blauwe Kamer (dat is een grot waar je in kunt snorkelen). Daarnaast ga ik samen met mijn huisgenoten of vriendinnen graag naar Cabana, de happy hours op vrijdag en naar Zanzibar op zaterdag. Ook ben ik een aantal keren naar Fuik toe geweest. Ik vind het ook super leuk om te lunchen of uit eten te gaan. Zo vind ik het mega leuk om bij Rileks of Kokos te lunchen tijdens een dagje strand, uit eten te gaan bij Heeren @ Sea of de Gouverneur, of een cocktail te drinken bij Mood! Kortom, super veel leuke dingen om te doen op het eiland.

Wil je nou meer weten over wat er allemaal te doen is op Curaçao, en wat ik en de andere stagiairs beleven tijdens onze stage? Kijk dan vooral op de Match TikTok voor allerlei leuke activiteiten en tips, en lees ook de andere blogs van medestudenten!

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Liefs,

Romy

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media