Mijn Marketing stage op Curacao | Fleur

Bon Tardi allemaal, mijn naam is Fleur! Ik ben 23 jaar oud en ik zit in het derde jaar van mijn opleiding communicatie aan de HAN in Nijmegen. Ik kom uit het mooie Stevensbeek. In dit kleine dorp woon ik samen met mijn moeder, stiefvader, 2 broertjes, 3 stiefbroertjes, stiefzusje en een hele boel dieren op een boerderij. Op 25 augustus stapte ik het vliegtuig in om voor 21 weken op Curaçao te gaan wonen. In mijn blog neem ik jullie mee door mijn evaring tot nu toe!!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 23 jaar
Opleiding: Communicatie
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Kokomo Beach
Must-go restaurant: De Heeren @ Sea

Marketing stage Curaçao Fleur

Waarom heb ik gekozen voor Curaçao?

Terwijl sommige studenten al van jongs af aan weten dat ze een stage in het buitenland willen volgen, was dit bij mij niet het geval. Ik heb er wel eens overna gedacht, maar van definitieve plannen kwam het nooit. Toen mijn vriend vorig jaar voor 3 maanden naar Italië vertrok, besloot ik dat een stage in het buitenland misschien ook wel iets voor mij zou kunnen zijn. Zo gezegd, zo gedaan, wat hij kan dat kan ik ook, haha! Ik heb lang zitten twijfelen welk land mijn voorkeur had. Curaçao, Zuid Afrika en Bali waren grote kanshebbers. Wat bij mij de doorslag heeft gegeven is dat mijn opa 2 jaar op Curaçao heeft gewoond. Hij vertelde de mooiste verhalen over het eiland, aan iedereen die het wilde horen. De Caribbean hebben hierdoor altijd indruk op mij gemaakt, terwijl ik er nog nooit was geweest.

Het afscheidnemen van mijn vrienden en familie

Na weken van voorbereiden kwam het moment ineens snel dichterbij. Ik moest afscheid gaan nemen van mijn vertrouwde omgeving. Ik ben gek op mijn vrienden en familie in Nederland dus ik zag erg op tegen dit afscheid. Op schiphol begon ik mezelf af te vragen waarom ik eigenlijk naar Curaçao ging voor mijn stage. Mijn klasgenoten hadden allemaal een stage in Nederland geregeld. Waarom moest ik nou zo nodig naar de andere kant van de wereld vliegen? Toen ik eenmaal in het vliegtuig zat ging het beter. Mijn avontuur ging beginnen!! Ik kon niet meer terug. De zenuwen maakte snel plaats voor enthousiasme. Op het vliegveld werd ik opgevangen door Jay en Loïs, wat ik echt heel erg fijn vond. Na zo’n lange reis is het chill om opgehaald te worden en te weten dat je in goede handen bent.

Marketing stage Curaçao Fleur

Mijn studentenhuis – welkom geheten door kakkerlakken

Waar ik misschien wel het meest benieuwd naar was, was hoe mijn huis en mijn huisgenoten zouden zijn. Ik kwam redelijk vroeg aan in het seizoen, waardoor mijn huis nog aardig leeg was. Ik vond het fijn dat het nog rustig was, zo kon ik goed landen en leerde ik de huisgenoten een voor een kennen. Tijdens mijn eerste nacht in het studentenhuis, kwam ik erachter dat wonen in de tropen anders is dan in Nederland. Ik werd namelijk welkom geheten door een aantal kakkerlakken!! Inmiddels kan ik er gelukkig om lachen haha. Het is normaal om zo nu en dan een kakkerlak (of een salamander) in je kamer te hebben, maar niet zo veel als ik bij aankomst had. Gelukkig heeft de huisbaas me direct een andere kamer gegeven en is mijn oude kamer inmiddels ook kakkerlakvrij!

Er wonen nu ongeveer 40 mensen in mijn huis. Allemaal jonge mensen die stagelopen of werken op het eiland. We koken vaak in groepjes van 8 tot 10 personen, waardoor je altijd gezelligheid om je heen hebt.

Hoe mijn stage tot nu toe is verlopen

Na een weekend wennen was het zo ver… Mijn eerste werkdag! Ik begon vol goede moed en met een gezonde dosis zenuwen. Helaas merkte ik in de eerste weken van mijn stage dat ik niet helemaal op mijn plek zat bij het bedrijf. Ik miste een stuk uitdaging waardoor ik bang was mijn schoolopdrachten niet te halen. Toen heb ik mijn zorgen bij Match geuit, en samen zijn wij op zoek gegaan naar een meer geschikte plek. Ik voelde me gesteund in mijn gevoel en wist dat ik er niet alleen voor stond. Na wat gesprekken met Jay hebben we samen besloten dat ik mijn stage bij Match kon gaan volgen! Ik ben hier super enthousiast over en heb ontzettend veel zin in de komende weken!!

Marketing stage Curaçao Fleur

Mijn leven op Curacao

Naast mijn fulltime stage heb ik genoeg tijd om te genieten van dit prachtige eiland. Op woensdag, vrijdag en zaterdag zijn de vaste stapavonden in mijn huis. De vrijdagen vind ik echt het allerleukste! Om 17:00 uur begint het happy hour bij Chill (helaas vergeet ik altijd de tijd waardoor ik dit happy hour 9 van de 10 keer mis). Om 18:00 uur is ons hele huis te vinden bij Bonita om het happy hour door te zetten. Tussen 19:00 uur en 20:00 uur is het pauze en gaan we vaak met z’n alle een hapje eten. Vanaf 20:00 uur staan we weer klaar bij Wet & Wild, waar je ons tot 00:00 uur vindt. Voor de echte diehards gaat het feest hierna door bij Madero.

Op ‘rustavonden’ speel ik vaak spelletjes met huisgenoten, ga ik naar de bioscoop (op maandag voor maar €4!!), verkennen we de winkels van Punda en chillen we in het zwembad. Wat ik zo mooi vind hier is dat elk weekend aanvoelt als een korte vakantie. Ik vind het grappig om te bedenken dat ik elke zaterdag en zondag geniet op het strand, terwijl het in Nederland steeds kouder wordt. Omdat ik graag gezond blijf, ondanks de vele feestjes, ben ik begonnen met bootcampen bij Mambo. Voor 60 naf per maand kan je 4 keer per week een bootcamp volgen. Het mooiste? Tijdens de bootcamp van 18:00 uur zie een prachtige zonsondergang!

Tips voor aankomende stagiaires

  • Het is natuurlijk hartstikke spannend om in je eentje naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Neem de tijd om jezelf goed voor te bereiden en afscheid te nemen van je vrienden. Iedereen is zenuwachtig, dus dat is helemaal niet gek!
  • Maak je niet te veel zorgen. Wanneer je aankomt in je huis word je snel opgevangen door je huisgenoten en mee op sleeptouw genomen.
  • Geniet van alle momenten! De tijd gaat ontzettend snel hier dus geniet vooral van al het moois dat Curaçao je te bieden heeft.

Liefs,
Fleur

Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Ook hebben wij erg leuke TikToks online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media