Pedagogiek stage Curacao | Jamie

Holaa, mijn naam is Jamie!! In augustus ben ik voor 5,5 maand vertrokken naar Curaçao. Ik heb hier mijn minorstage ‘Global Awareness’ gedaan. Dit hield in dat ik pedagogiek, wat ik studeerde, ging uitvoeren in een andere cultuur. In mijn blog vertel ik je alles over mijn ervaringen tijdens mijn stage pedagogiek op Curacao!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Pedagogiek, 3de leerjaar
Soort stage: meewerkstage
Lievelingsstrand: Mambo Beach
Must-go restaurant: Taboosh!

Waarom Curacao

Ik heb toen voor Curaçao gekozen omdat het aan de ene kant heel dichtbij Nederland ligt qua taal en geschiedenis, maar aan de andere kant ook totaal anders is qua cultuur. Het leek me mooi om te zien wat dit voor invloed had.

Tijdens mijn periode daar heb ik 4,5 maand stage gelopen en 1 maand vakantie er achteraan geplakt, kleine tip. Dit zou ik dan ook iedereen aanraden zodat je aan het einde van je stageperiode nog veel leuke dingen kan doen met de mensen die je daar hebt leren kennen.

Wonen op Curacao

Ik woonde samen met 2 andere meiden in een appartement vlak bij de Caracasbaaiweg. In de loop van de tijd zijn we door happy hours en andere feestjes in contact gekomen met andere mensen en (studenten)huizen waardoor je veel vrienden leert kennen. Achteraf gezien vond ik het fijn dat ik de drukte kon opzoeken wanneer ik dat wilde maar dat wanneer ik thuis kwam ik een rustig appartementje had.

Mijn stage

Voor mijn stage pedagogiek liep ik stage op een basisschool en deed onderzoek naar de Nederlandse taalontwikkeling van kinderen. We merkten al gauw dat de cultuur die wij in de Nederlandse arbeidsmarkt gewend zijn, totaal niet van toepassing was in Curaçao. Ook de manier van opvoeden en onderwijzen verschilde veel. Dit is iets waar ik op het begin erg aan moest wennen, maar wat me ook veel inzichten heeft gegeven.

Het leuke van Curacao

stage curacao groepsfoto studenten

In Nederland was ik druk aan het nadenken over hoe alles zou gaan als ik op Curacao was aangekomen. Je gaat over de simpele dingen nadenken zoals: krijg ik geen heimwee? Hoe gaat het vrienden maken daar? Wat nou als ik mijn stage niet leuk vind? Achteraf gezien hoefde ik me daar helemaal geen zorgen over te maken. Eenmaal op het eiland loopt alles vanzelf.

Voor mij is mijn stage op Curacao ontzettend waardevol geweest. Zowel voor mijn studieloopbaan, mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook voor alle mooie herinneringen die ik gemaakt heb. Curaçao voelt voor mij nog steeds als thuiskomen en ik zou het zo weer over doen. Vooral alle vrienden (en vriendje) die ik eraan over heb gehouden, is waar ik nu nog het meest dankbaar voor ben.

Jamie’s stage tips Curacao

1) Als je in een studentenhuis wilt wonen met als enige reden dat je bang bent dat je anders geen vrienden maakt. Kies dan voor jezelf en voor een appartement. Ik kan je garanderen dat vrienden maken op Curacao super makkelijk gaat!

2) Ga ook eens op bezoek bij andere studentenhuizen. Je bent snel geneigd om met één groep te blijven.

stage Curacao collage student
Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media