Mijn tussenjaar op Curaçao | EMMA

Hoihoi!

Zoooo, afgelopen jaar heb ik besloten om een tijdje weg te gaan. Waarheen? Hoe lang? En wanneer? Hiervan had ik nog geen idee. Wat ik wel wist, was dat ik even helemaal klaar was met Nederland en vooral met school. Zo had ik midden in alle stress van de examens even besloten om weg te gaan. Na heel wat tussenjaar beurzen en websites verder, ben ik bij Curaçao uitgekomen. Ik was er op dat moment nog nooit geweest, maar iets aan het eiland sprak me aan. Ik heb werk gezocht en kwam toen bij MATCH uit voor de huisvesting. Binnen no-time was alles geregeld. Zo ging ik in december in mijn eentje voor een halfjaar weg. Nu ben ik er dus zo’n drie maanden en ben ik van plan om nog eens drie maanden te blijven.

Aankomst op Curaçao

De eerste dagen waren mega wennen natuurlijk. Iedereen hoor je praten over van alles en zelf heb je geen idee over welke beachclub, restaurant of strand het gaat. Maar geloof me, je ondervindt het heel snel allemaal hier.

Ik woon hier in huis CLOUD en het is perfect! Wat een leuke huisgenootjes & wat een gezelligheid, maar toch is het niet het ‘studentenhuis’ waar je alle vieze verhaaltjes over hoort (die ook nog eens kloppen ;)) Ondertussen heb ik ook al wat huisgenootjes zien gaan en zien komen, aangezien er deze maand een nieuwe lichting studenten is aangekomen. Ik merk dat ik het op het begin erg jammer vond dat mijn vriendinnen van hier weggingen, maar toch bouw je snel ook weer een band op met alle nieuwe mensen.

Het gevoel van thuis kwam bij mij na een aantal weekjes ook weer. Zelf kom ik uit een heel klein dorpje, waarbij iedereen elkaar kent. In de eerste weken had ik niet verwacht dat ik dat dorpsgevoel ook hier zou kunnen krijgen, maar dat is dus wel degelijk zo. Ook hier kom je altijd wel weer een collega, huisgenoot, of iemand die je via-via tegen. Dat is natuurlijk erg gezellig!

De afgelopen tijd

En wat heb ik dan allemaal gedaan in de afgelopen drie maanden? Pfffff, heel veel! Zo werk ik vier dagen in de week bij Zest op het strand. Soms is dat wel even zwaar, maar het is mega gezellig en leuk werk. Dat maakt je week al een stuk leuker. Op mijn vrije dagen ga ik lekker naar het verschillende strandjes, sport ik veel en ga ik natuurlijk naar alle leuke feestjes. Daarbij heb ik hier keertje gedoken, gewindsurft, de Christoffelberg beklommen, naar Klein Curaçao geweest, met schildpadden gesnorkeld en nog véél meer.

Ook zijn in deze maanden mijn familie en mijn vriendinnetje langsgekomen. Dat is ook heel leuk om aan bekenden te laten zien wat je hier allemaal doet. Dan kom je er toch wel even achter dat je hier een soort bubbel leeft.

En nu?

En de komende drie maanden? Nou zoals het nu gaat ga ik lekker door met mijn leventje hier, want dat bevalt me heel goed. Daarbij ga ik ook nog mijn duikbrevet halen & ga ik nog twee weekjes reizen naar Costa Rica of Panama.

Toch ga ik in september dan ook weer studeren en kan met zekerheid zeggen dat ik daar nu al meer zin in heb dan dat ik had voorheen. Dus mocht je twijfelen over een tussenjaar nemen, of naar Curaçao te gaan, kan ik het je alleen maar aanraden. De bekende quotes met ‘je gaat dan toch nooit meer studeren’ kan ik ontkrachten. Het voelt voor mij juist alsof ik er alleen maar meer klaar voor ben!

Voor nu ben ik in ieder geval heel blij dat ik nog niet naar huis hoef. Hoewel ik weet dat er in juni in Nederland ook weer leuke vriendinnen, leuk werk, en een leuke familie op me staat te wachten.

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Kortom; wat een geweldig avontuur!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media