Marketing stage | Merel

Hi Dushiiii, mijn naam is Merel en ik heb voor een halfjaar een marketing stage gevolgd op Curacao. Ik was laat gestart met het zoeken van een stage maar uiteindelijk is alles goed gekomen! In mijn blog vertel ik jullie alles over mijn ervaringen en natuurlijk mijn marketing stage op Curaçao! 

Kort voorstellen!
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Bedrijfskunde, 3de leerjaar
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Playa Lagun
Must-go restaurant: De Heeren @ Sea
Studentenhuis: Kijk hier!

Wie ben ik!
Allereerst een beetje meer informatie over mijzelf! Ik ben 19 jaar en zat, toen ik voor mijn marketing stage naar Curacao ging, in mijn derde leerjaar van de opleiding Bedrijfskunde in Den Bosch. Ik woon in Eindhoven bij mijn ouders en voor mij was Curacao dan ook mijn eerste buitenlandse stage ervaring!

Al heel lang had ik de droom om naar het buitenland te gaan voor mijn stage of scriptie. Reizen vind ik namelijk echt geweldig! Helaas mocht ik van mijn opleiding mijn scriptie niet in het buitenland schrijven dus ging ik voor mijn meewerkstage naar het buitenland… En ik ging niet zomaar ergens heen!

Ik was best laat met aanmelden dus ik had pas eind december mijn stage geregeld. Ik had toen nog maar 4 weken de tijd om alles te regelen. Dit viel ook nog eens tijdens kerst, niet ideaal, je moet er wat voor over hebben zeg ik maar.. Als ik één tip mag geven. Begin 5 a 6 maanden van te voren met je stage regelen!

marketing stage Curacao sfeerafbeelding

De eerste dagen
De eerste dagen op het eiland waren enorm wennen, gelukkig had ik het niet beter kunnen treffen met mijn lieve huisgenoten. Er was last-minute nog een plekje vrij in een studentenhuis. Een pareltje al zeg ik het zelf haha. Het studentenhuis op Curacao bestond uit 16 huisgenoten, een heerlijk zwembad en prima kamers. Je moet er niet te veel van verwachten! Dit lag niet aan het studentenhuis hoor. De studentenhuizen op Curacao zijn in het algemeen niet te vergelijken met kamers in Nederland.

Een week voordat ik begon aan mijn marketing stage vloog ik naar Curacao. Dit was ook wel fijn omdat ik zo nog wat tijd had om te wennen aan alles hier.

Mijn highlights
Het meest leuke aan mijn stage op Curacao vond ik alle feestjes en dat je samen met je hele huis naar het strand ging om te barbecuen of feesten. Ik wil ook echt meteen terug als ik hier weer aan denk! Ook op zondag naar fuik was geweldig, je maakt altijd de leukste dingen weer mee. 

Elke woensdag en vrijdag onbeperkt drinken bij Madero bij Mambo Beach, Elke dinsdag en donderdag feesten in Bar P en zaterdag de beste Happy Hour bij Zanzibar. 

Mijn stage
Naast alle feestjes heb ik natuurlijk ook 40 uur per week stage gelopen. Mijn stagebedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste verkopende bedrijf op het eiland. Het bedrijf is van origine een Amerikaans bedrijf en dit is een exclusieve franchise hiervan.

Tijdens mijn sollicitatie klikte het meteen en kon ik per januari beginnen. Ik kon het niet beter treffen met mijn mede-stagiaire Linda, het maakt je stageperiode zo veel leuker om samen met een andere stagiair op kantoor te zitten! Zij volgde een hr stage bij dit bedrijf. In Linda’s blog kan je alles over haar hr stage ervaring op Curacao lezen:

De werkzaamheden tijdens mijn marketing stage op Curacao bestonden voornamelijk uit:
– Het bijhouden van de website;
– Content maken, bewerken en uploaden. Ik mocht bijvoorbeeld 1 keer in de maand een hele dag op pad met de auto om over heel het eiland foto’s en video’s te maken;
– Listings updaten & bijwerken;
– Het beheren van de social media platforms.

Tijdens mijn stage kreeg ik enorm veel tijd voor mijn stageopdracht en veel begeleiding. Ik heb hierdoor ook echt met gemak mijn stage en stageopdracht gehaald!

marketing stage ervaring curacao

Familie en vrienden
Naast het feit dat ik het geweldig naar mijn zin had, miste ik mijn familie en vrienden heel erg uit Nederland. Ik had het geluk dat er voor mij nog veel mensen zijn langsgekomen! Mijn familie, vriendinnen én ook mijn vriendje zijn langsgekomen om te zien hoe mijn leven eruit zag tijdens mijn stage op Curaçao! Het is enorm fijn om ook even ‘’vakantie’’ te hebben met je familie en vrienden en hun ook alle favoriete plekjes te laten zien.

Mijn favoriete stranden zijn toch wel; Porto Marie, Cas Abao, Karakter, Kleine Knip en Lovers beach. De beste restaurants vond ik; Heeren at Sea, Visserij, Mood, Zest beach en Karakter. Én natuurlijk de frietboetiek op zaterdag 😉! Wist je trouwens dat je eten thuis kan bestellen! Net als Thuisbezorgd in Nederland, maar hier heet het DushiFood!

Kijk hier, super chill! https://www.dushifood.com

Conclusie: BESTE TIJD OOIT <3 
Ik raad het iedereen aan om lekker alleen op avontuur te gaan. Ten eerste, je bent nooit alleen (al denk je dat soms wel) en het komt altijd goed! Ten tweede, je merkt hier echt dat de geluksmomenten zitten in de kleine dingen. Ik ging bijvoorbeeld na stage snel naar huis om mijn avondeten te halen. Daarna sprong ik in de auto om nog even naar het strand te gaan om de zonsondergang te kijken! Dit gevoel is zo moeilijk te beschrijven en zo magisch.. Als je de kans kan pakken om stage te lopen op Curacao, doe dat dan!

Merel’s stage tips
1) Ga tijdens je stage echt de Christoffelberg beklimmen;
3) Een trip naar Klein Curacao mag ook niet ontbreken;
4) En breng ook echt een bezoek aan de blauwe kamer met de boot! (Mocht je niet weten wat de Blauwe Kamer is? In deze blog lees je daar alles over: ).

marketing stage curacao collage

Dit bericht delen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media