HR stage | Lisa


Tijdens mijn studie merkte ik al snel dat ik mijn stage in het buitenland wilde gaan doen. Ik zat in mijn 3e jaar van Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden. Mijn naam is Lisa en ik was 19 jaar toen ik naar Curacao vertrok voor mijn hr stage!

Foto student tijdens hr stage op Curacao

Kort voorstellen!
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Human Resource, 3de leerjaar
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Cas Abou
Hier liep ik stage: Kijk hier!

Het was bij mijn studie helemaal nog niet zo gewoonlijk dat studenten naar het buitenland gingen voor stage. Vandaar dat ik Curacao had gekozen. Uiteindelijk de beste beslissing ooit!! Heel eerlijk: hoe makkelijk is het dat iedereen Nederlands praat?! En al helemaal als eerste soloreis op een jonge leeftijd vond ik het heel fijn. Het was toch even wat toegankelijker dan bijvoorbeeld Amerika.

Mijn eerste dagen
Ik kwam aan op Curacao en reed naar mijn verblijf. Ik verbleef in een studentenhuis midden in het centrum van Curacao, de leukste straat van Willemstad. De straat staat vol gekleurde huisjes met barretjes en restaurants. Één en al gezelligheid. Hier ontmoette ik al meteen zoveel nieuwe mensen. Iedere avond gingen we gezellig samen koken en drankjes doen bij de patio of op het balkon. We gingen op zoek naar de beste daghap op het Wilhelminaplein, en vervolgens naar de leukste happy hours op het eiland. Meestal zijn de happy hours op het strand tussen de palmbomen. Wat een droom!

Collage student tijdens hr stage op Curacao

Mijn Stage
Veel mensen liepen stage in de horeca, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Mijn hr stage op Curacao was bij een adviesbureau. Ik vond het zo gaaf om te werken op het eiland. Wat een ervaring. Op Curacao begint iedereen meestal erg vroeg met werken (vroeger dan in Nederland). Ik heb het idee dat het door de hitte komt en wellicht natuurlijk door de leuke happy hours na werk haha. Tijdens de happy hours kom je iedereen weer gezellig tegen, zo leuk is dat!

Als je je verveelt op Curacao, dan is dat wel heel knap. Iedere dag is er wel iets te doen op het prachtige eiland. Iedere dag is er ook een happy hour en iedere keer is het op een andere locatie. Stel je voor: na werk even een drankje doen tussen de palmbomen?! Het is zo gezellig om iedereen telkens tegen te komen, vooral na je lange werkdag.

Collage student tijdens hr stage op Curacao


Je kan ook touren naar de mooiste strandjes op het eiland. Mijn lievelingsstrand is: Cas Abao. Als je iets creatievers wil doen, dan kan je ook bordjes schilderen. Dit is zeker een aanrader om te doen. Heel leuk om even iets creatiefs te doen. Wil je iets actiefs doen? Dan kan je de Christoffelberg beklimmen of nog veel meer andere mooie hikes doen.
Naast de leuke happy hours worden er ook hele leuke feesten georganiseerd en FUIK mag je natuurlijk niet vergeten.

Daarnaast is er op iedere donderdag Punda Vibes. Zo gezellig! Iedereen loopt gezellig over straat in Willemstad en er is live muziek. Je kan dan meteen even doorlopen naar de Pontjesbrug, vooral in de avond zijn de lichten prachtig. Om niet te vergeten, er zijn ook heerlijke restaurants op het eiland. Wil je niet naar een restaurant? Ga lekker BBQ’en op het strand! Kortom, er zijn zoveel leuke dingen te doen.

Kan je ook in je eentje naar Curacao gaan?
Voor mij was het destijds de eerste keer dat ik alleen een verre reis ging maken. Én dan ook nog eens naar Curacao voor mijn hr stage. Tuurlijk is het ontzettend spannend. Alles wat de eerste keer is, dat is spannend. Oprecht het was de beste beslissing ooit en ik gun deze ervaring iedereen. Bijna iedereen gaat alleen en je ontmoet zo ontzettend snel nieuwe mensen, maar ik snap helemaal dat je het spannend vindt. Dat is volkomen normaal! Het komt echt goed!

Hoe duur is een stage op Curacao?
Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Je kan naar de dure Albert Heijn (jaja die hebben we ook op het eiland), of je gaat naar andere lokale supermarkten. Ook kan je het altijd slim doen door naar de happy hours te gaan! Verder heb je qua avondeten ook altijd wel ergens een ‘daghap’ en dit is eigenlijk een soort happy hour, maar dan voor het eten. Ideaal! En neem vooral een kijkje op het Wilhelminaplein.


Het is ook zeker een aanrader om een auto te gaan huren. Het was wel prijzig, maar uiteindelijk was ik er zo blij mee. Op het eiland ontmoet je vaak mensen waar je de auto mee kan delen. Ideaal voor de kosten. Ik had uiteindelijk iemand gevonden om de auto mee te delen. Haar stage lag precies op mijn route, dus we brachten elkaar naar stage en haalden elkaar weer op. Lekker touren op het eiland en Dolfijn FM luisteren

Ga het doen!
Wat heb je te verliezen? Ik kan je garanderen dat je een geweldige tijd krijgt en de leukste mensen ontmoet. Je leert er ook zo ontzettend veel van. Ik bedoel: wie wilt er nou niet een stage volgen tussen de palmbomen op Curacao?!

Geniet ervan! Je zal de leukste mensen ontmoeten en echt genieten.
Masha danki voor het lezen en ik hoop dat jij nu ook deze stap durft te zetten!

Benieuwd naar hoe het leven op Curacao is? Check dan de TikTok en Instagram van MATCH!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media