Heimwee tijdens je stage

Een gevoel van heimwee tijdens je stage op Curacao kan iedereen overkomen! Hoewel Curaçao een prachtig eiland is om op te wonen en te werken, kan het voor sommige soms moeilijk zijn om zo ver weg van huis te zijn. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen om je heimwee te verminderen!

collage studenten op Curacao heimwee tijdens stage

Contact met thuis
Ten eerste is het belangrijk om contact te houden met je vrienden en familie thuis. Door regelmatig te bellen of te chatten met hen, blijf je op de hoogte van wat er bij hen gebeurt en voel je je minder alleen. Zo kun je ook nog eens laten zien wat je allemaal meemaakt op Curaçao.

Leuke dingen doen
Daarnaast is het ook goed om jezelf bezig te houden met activiteiten die je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld naar het strand, doe aan sport, of ga op pad om het eiland te ontdekken. Zo blijf je niet alleen bezig, maar kun je ook nog eens nieuwe dingen leren en ervaren.

Vraag om hulp!
Tot slot is het ook belangrijk om hulp te zoeken als je je echt down voelt. Praat met je stagebegeleider, met vrienden, met iemand van het thuisfront of je huisgenoten om je gevoelens te uiten. Zo kun je erachter komen wat er aan de hand is en hoe je ermee om kunt gaan. Vergeet niet dat, op het moment dat je op Curacao stage loopt, er waarschijnlijk nog 100 studenten zijn die af en toe echt wel een beetje heimwee hebben. Zo gek is dat dus helemaal niet.

Vraag hulp aan MATCH!
Wij houden tijdens je stage op Curacao een oogje in het zijl. De eerste twee maanden zullen we intensiever contact hebben om te bespreken hoe het met je gaat. We kijken naar verschillende dingen zoals: heb je het naar je zin bij je stage, heb je het naar je zin in je huis, heb je een klik met je stagebegeleider et cetera. Je staat er dus alles behalve alleen voor!

Mocht je met iemand willen praten die wat verder van je af staat? Dan kunnen we je zeker adviseren om contact op te nemen met Marijke. Hier lees je alles wat zij doet!

Met deze tips in je achterhoofd, kun je hopelijk het onderwerp ‘heimwee tijdens je stage op Curaçao’ en plek geven en volop genieten van je stage en alles wat het eiland te bieden heeft!

Benieuwd naar hoe het leven op Curacao is? Check dan onze TikTok en Instagram!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media