Mijn Facility Management stage op Curaçao | Razzley

Ik zal mij eerst even voorstellen zodat jullie weten wie deze blog heeft geschreven 😉. Mijn naam is Razzley van den Oever en ik ben 20 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn 3e jaar van de studie Facility management aan de Haagse Hogeschool, waarvoor ik stage loop op Curaçao.

Kort voorstellen!
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Facility Management
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstranden: Playa Porto Marie
Must-go restaurant: Heeren @ Sea
Lievelingsactiviteit: Kitesurfen/Wet ’n Wild op vrijdagavond

Over mij

Thuis in Nederland woon ik samen met mijn ouders en mijn broertje in het dorpje Rijnsburg, dat vlak bij Leiden ligt. Thuis hou ik ervan om veel activiteiten te doen en gezellig op stap te gaan met mijn vriendengroep, en dit probeer ik hier op Curaçao uiteraard ook voort te zetten met mijn nieuwe huisgenootjes! Benieuwd hoe het is om de keuze te maken om stage te gaan lopen op Curaçao? Lees dan snel verder!

Stage zoeken

Je bedenkt natuurlijk niet binnen één dag dat je voor een half jaar naar Curaçao wilt vertrekken. Ook bij mij kwam dit niet binnen één dag op, maar ik wist al langere tijd dat ik ooit een periode op Curaçao zou willen wonen om de cultuur en het leven op het eiland te ervaren. Toen ik erover nadacht, leek mijn stage de ideale mogelijkheid om dit te gaan doen! Dus met deze gedachte ben ik op zoek gegaan naar een stage op Curaçao.

Eerst heb ik zelf gekeken of ik een stage kon vinden op Curaçao, maar na een aantal keren ‘nee, wij hebben geen plek’ als antwoord te hebben gekregen, zakte mijn motivatie om verder te zoeken. Toen ik een TikTok van MATCH voorbij zag komen, ben ik eens gaan kijken op hun website! Op de website aangekomen zag ik een stage die mij interessant leek, waarna ik gelijk contact heb opgenomen met Jay. Helaas was iemand mij voor bij deze stage, maar toen is Jay voor mij gaan kijken naar een andere mogelijke stage die bij mij paste, en met succes! Na een aantal gesprekken met Jay en het stagebedrijf was mijn stageplek snel gevonden!

Na de stage te hebben gevonden, was het tijd om te kijken naar huisvesting. Op de website van MATCH stond een groot aanbod aan studentenhuizen, en samen met Jay heb ik gekeken naar het huis dat het beste paste bij mijn wensen. Aan de hand hiervan heb ik een huis gekozen, en ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van! Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!

Mijn stage

Ik loop stage bij een property manager. Dit bedrijf specialiseert zich in het verhuren en beheren van vakantiewoningen. Ze leveren de dienst waarbij zij zorgen voor de woning van klanten, zodat de klanten dat zelf niet meer hoeven te doen. Klanten kunnen ook bij hen terecht om een vakantiewoning te boeken. Gedurende mijn stage ben ik bezig met het realiseren van een programma waar de organisatie verschillende taken in kan aanmaken en waarmee de organisatie controles van de vakantiewoningen kan uitvoeren. Het voordeel van het implementeren van een digitaal programma is dat de gegevens op één plek worden verzameld en dat de efficiëntie stijgt.

Aan het begin van mijn stage ben ik vooral bezig geweest met onderzoeken wat de behoeften en de vereisten van het programma waren vanuit de organisatie. Na dit onderzocht te hebben, ben ik begonnen met het samenstellen van het programma. Nu zit ik in de periode waarin het programma wordt getest en waarin er wijzigingen kunnen worden doorgevoerd als dat nodig is.

Tijdens de stage ben ik veel op pad met de Facility Manager van het bedrijf. Op deze manier kan ik zo veel mogelijk zien en leren van het werkveld. Doordat ik veel op pad ben, kan ik veel van het prachtige eiland zien en leer ik veel nieuwe mensen kennen. Naast het realiseren van het programma ben ik ook bezig met de sociale media van de organisatie. Hierbij kan je denken aan Instagram, TikTok en het schrijven van blogs voor op de website. Om de blogs te schrijven, krijg ik vanuit het bedrijf veel vrijheid. Zo is het voor mij mogelijk om een dag buiten het kantoor te werken om de informatie te verzamelen die ik voor de blog nodig heb. Op deze manier kan ik ook veel van Curaçao zien, ideaal dus!

Mijn ervaring

De keuze om stage te lopen op Curaçao was voor mij snel gemaakt, maar toch bracht dit een hoop veranderingen met zich mee. Ik woon thuis samen met mijn ouders en broertje, en nu ging ik helemaal alleen wonen. Ik had er eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan, totdat ik in het vliegtuig stapte en realiseerde dat ik nu echt een half jaar wegging. Aangekomen op Curaçao voelde ik mij gelijk thuis. De mensen in ons studentenhuis waren heel open en er waren nog meer mensen van mijn opleiding op Curaçao. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf geen enkel moment alleen heb gevoeld!

Communicatie

Het voordeel van een stage op Curaçao is dat bijna iedereen gewoon Nederlands spreekt. Dit zorgt ervoor dat communiceren met lokale mensen heel makkelijk gaat en je je geen zorgen hoeft te maken of mensen je wel begrijpen. Er is wel echt een verschil in mentaliteit en cultuur als je dit vanuit Nederland gewend bent, maar ik moet eerlijk zeggen, daar wen je heel snel aan!

Vrije tijd

En nu vragen jullie je vast af wat je hier doet na je stage? Nou, eigenlijk voelt elke dag naar mijn mening hier als een vakantie. Zodra je na je stage de deur uit loopt, sta je in de zon tussen de palmbomen. Ook is er elke dag wel ergens een feestje te vinden, dus het is niet nodig om je te vervelen! Je moet wel van het strand houden, want dit is eigenlijk hetgene waar je ieder weekend naartoe gaat. Er zijn zoveel verschillende stranden die je kan bezoeken en activiteiten die je kan doen. Als je zo veel mogelijk wilt doen en bezoeken kom je echt niet aan vervelen toe. Neem uiteraard een kijkje op de TikTok van MATCH als je benieuwd bent welke stranden er zijn en wat er allemaal te doen is op Curaçao.

Voor mij is deze stage en periode op Curaçao een ervaring die ik nooit meer zal vergeten! Je beleeft en doet hier zo veel dat het bijna onwerkelijk voelt. Als je de mogelijkheid en de middelen hebt om een periode op Curaçao te leven, zou ik je dit zeker aanraden! Je gaat zoveel mooie herinneringen maken en het zo naar je zin hebben dat je dit waarschijnlijk aan het einde van je periode ook aan iedereen zal aanraden 😉.

Groetjes, Razzley

Check this out!

Wil je nou meer weten over wat er allemaal te doen is op Curaçao, en wat ik en de andere stagiairs beleven tijdens onze stage? Kijk dan vooral op de Match TikTok voor allerlei leuke activiteiten en tips, en lees ook de andere blogs van medestudenten!

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Tot snel!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media