Juridisch stage Curacao | Esmee

Bon Tardi allemaal!! ik ben Esmee en momenteel woon en werk ik op het heerlijke dushi eiland Curaçao. Ja, dat klopt! Ik ben blijven plakken na mijn stage op Curacao bij een advocatenkantoor en ik blijf nog ongeveer een jaar. Althans dat denken we haha! In deze blog neem ik jullie mee in mijn stage ervaringen tijdens mijn juridische stage op Curacao!!

Ik woon samen met mijn vriend. Super leuk, we hebben elkaar leren kennen op het eiland tijdens mijn stageperiode. Daarna kwamen de spontane plannen om hier samen nog een jaar te genieten. In mijn blog neem ik jullie mee tijdens mijn juridisch stage op Curacao.

Kort voorstellen!
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Juridische dienstverlening, jaar 3
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Playa Kalki en Cas Abou
Must-go restaurant: Mosa Caña
Hier woonde ik: HIER!

Waarom Curacao
De keuze voor mijn stage is niet per toeval op Curaçao gevallen; er waren een aantal plekken in het buitenland waaruit ik kon kiezen. Daarvan was maar één locatie op een Caribisch eiland, en wat past nou beter bij mij dan een Caribisch eiland?!

Zo gezegd, zo gedaan. Al vond ik het afscheid nemen wel lastig. Ik ben een enorm familie- en-vrienden-mens en dit was mijn eerste reis in m’n eentje. Na de laatste weken Curaçao-films gekeken te hebben met mijn familie om helemaal in de stemming te komen, kwam het moment er toch echt…

Afscheid nemen
Toen ik op Schiphol stond, had ik toch gemengde gevoelens. Moest ik nou echt perse mijn juridisch stage op Curacao doen? Maar ik ging, met de gedachte dat spanning normaal was en ik het gewoon maar toe moest laten. Ook had ik zo veel geregeld, ik kon toch niet meer terug. Dus, let’s go dan maar toch! 

De reis ging vlot en het leuke is dat ik meteen in contact kwam met een meid die naast mij zat. Zij was ook zenuwachtig voor haar stage op Curacao. Uiteindelijk hebben we heel de vliegreis met elkaar gepraat. Vragen zoals “Wat ga jij op het eiland doen?” en “Hoe lang blijf je?” zijn de meest common vragen maar leveren altijd een leuk gesprek op!

Mijn eerste weken op Curacao
Toen ik op Curaçao aan kwam had ik de eerste week enorme moeite om te landen. De jetlag hielp hier zeker niet bij en ik was echt een emotioneel wrak, haha. Gelukkig ging dit na een week beter en na de omgeving wat verkend te hebben, kwam het moment dat mijn stage begon. Ook ging ik in een studentenhuis wonen om wat contacten te leggen. Hier had ik wel een fijne studio; toch even dat plekje voor mijzelf. 

Vrienden maken
Tijdens mijn juridisch stage op Curacao leerde ik veel mensen kennen en had ik al snel een leuke groep mensen met wie ik op pad ging. Wat mij op viel en nu nog steeds opvalt, is de open houding die mensen hebben waardoor het contact leggen heel gemakkelijk gaat.

studenten tijdens stage op bootfeest
Het in contact komen met mensen vond ik eigenlijk heel gemakkelijk gaan; als je in een studentenhuis gaat wonen gaat het sowieso al stukken vlotter omdat je allemaal in dezelfde situatie zit. Ook op de wekelijkse happy hours was het erg leuk om een feestje te vieren en kwam ik ook in contact met mensen. Huisfeestjes, bij ons, maar ook bij andere studentenhuizen, waren tijdens mijn stageperiode echt de leukste dingen, naast het genieten van de stranden. Het leuke hiervan is dat je eigenlijk geen afspraken hoeft te maken, want je ziet elkaar vaak elke week op de happy hours!  

Van juridisch stage op Curacao naar vaste baan als jurist!
Zoals ik eerder zei werk en woon ik momenteel op Curaçao. Vanuit mijn stage heb ik een baan aangeboden gekregen bij hetzelfde advocatenkantoor, waar zo rond de tien mensen werkzaam zijn. Hier heb ik eerder een half jaar stage gelopen en veel dingen heb mogen leren. Daarnaast heb ik destijds een hele ontwikkeling doorgemaakt in de stukken die ik schrijf en daarnaast in mijn zelfvertrouwen. Het viel mij op dat ik in het diepe werd gegooid, maar dat zorgde ook voor uitdaging! 

Ik werk van maandag t/m vrijdag tot 13:00 in de middag. De rest van de dag kan ik daarom lekker indelen hoe ik zelf wil! Hoe heerlijk is dit! *besef momentje*

De highlights van Curacao voor mij
De leukste dingen die dushi Kòrsou mij heeft geboden en nog steeds biedt, zijn de heerlijke weekenden die eigenlijk aanvoelen als een mini-vakantie. Van het strand, de zee en de warmte kan ik zo intens genieten. Daarnaast zijn er verschillende vrienden die hier ook jaren blijven om te werken, waardoor je het avontuur met z’n allen mee kan maken. 

Wat doe ik nu in mijn weekenden?
Curaçao is echt een prachtig eiland en als je de lokale mensen en cultuur leert kennen, wordt het alsmaar leuker! En het grappige is, waar ik eerder genoot van het continu onder de mensen zijn en mensen leren kennen, kan ik nu ook zomaar eens in m’n eentje naar het strand gaan. Met een boek. En een drankje in mijn andere hand. Met het uitzicht op de zee, heerlijk. Zo rustgevend!

Student tijdens stage op Curacao op happy hour

Minder leuke dingen van Curacao
Natuurlijk waren er ook minder leuke dingen, waaronder de prijzen in de supermarkt bijvoorbeeld. Als je in de supermarkt staat, merk je dat de prijzen zó (meer dan) twee keer zo duur zijn dan in Nederland. Dus, het is niet onbelangrijk om een flinke spaarrekening mee te nemen of hier in ieder geval genoeg gaat verdienen. Ook de wegen, de niet zo schone natuur en de manier waarop met dieren wordt omgegaan vind ik jammer.  Ik probeer -nu als echte eilandbewoner- toch mijn steentje bij te dragen aan een diervriendelijker en schoner eiland. En via mijn werk als jurist/advocaat-assistent aan een eerlijker eiland. 

Toch wegen de mindere dingen niet op tegen alle mooie plekken en avonturen die hier zoooo ongelooflijk genieten zijn, daarom zit ik hier nog wel even op m’n plek. Op het heerlijke dushi Kòrsou!!

Esmee’s stage tips Curacao

1) Denk niet te veel na en doe het gewoon! Iedereen vind het spannend en laat je hierdoor niet tegenhouden!

2) Je hebt verschillende sportscholen op Curacao. Ik sportte bij Forza en betaalde 85 Antilliaanse gulden per maand (ongeveer 45 euro). Hier vind je de link mocht je eens willen kijken: https://forza.reservio.com/

In ieder geval! Misschien zien we elkaar nog wel eens op het eiland!

Liefs, 

Esmeé 

Collage student stage op Curacao

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media