AFSTUDEREN OP CURAÇAO | Janick

Hi! Ik ben Janick, student Creative Business en ik kom uit Twente. Sinds kort mag ik mezelf bewoner van het mooie eiland noemen! Ik ga hier voor vijf maanden afstuderen bij MATCH op Curaçao. In deze blog gaan jullie mij wat beter leren kennen en ik hoop dat ik jullie enthousiast maak!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: Creative Business aan Saxion Enschede
Soort stage: Afstudeerstage
Lievelingsstrand: Playa Porto Marie
Must-go restaurant: Heeren @ Sea

Over mij

Samen met mijn ouders en hond Loebas woon ik het mooie Twente. Ook heb ik twee oudere broers, die niet meer thuis wonen. Ik ben trotse tante van mijn lieve nichtje Julia. In Nederland werk ik voor een bouwbedrijf en ging daarnaast naar school. ’s Avonds lekker met vrienden zijn (in de keet) of gaan voor een drankje in de stad is wat ik graag doe. Ik hoop hier veel leuke mensen te ontmoeten waar ik dit lekker mee kan voortzetten op Curaçao!

Mijn opleiding

Ik zit op dit moment in het vierde jaar van de opleiding Creative Business die ik volg aan het Saxion in Enschede. Binnen deze opleiding heb ik de specialisatie Creatieve Marketingconcepten gevolgd en heb ik in mijn derde jaar een minor in Eventconcepting en -productie aan de Hogeschool van Amsterdam gedaan.

Waarom gekozen voor Curaçao?

Ik heb lang getwijfeld waar ik wilde afstuderen, totdat ik een tiktok tegenkwam van een meisje dat haar stage had gedaan op Curaçao. Dit zag er (vanzelfsprekend) ontzettend leuk en gezellig uit, dus ben ik wat op internet gaan rondzoeken. Al snel kwam ik de website van MATCH tegen en voor ik het wist was het eerste gesprek met Jay ingepland.

Omdat het toch wel wat passen en meten met allerlei dingen was, heb ik het in de eerste instantie afgezegd. Toch had ik hiervan al snel spijt en heb ik na de kerstvakantie besloten het wel te doen. Dit is echt wel heel laat, waardoor je weinig tijd hebt om alles te regelen. Dus snelle tip van mij: fix dit eerder! Als je geïnteresseerd bent om naar Curaçao te gaan, ga lekker op tijd op zoek. Zo ga je met veel meer rust deze kant op en heb je alles goed voor elkaar. Maar ook met mij is het zeker wel goed gekomen, hoor 😉

Afscheid nemen & mijn aankomst

Het afscheid op Schiphol is natuurlijk nooit leuk. Ik was wat zenuwachtig voor de vlucht en vond het moeilijk om iedereen achter te laten. Voor mij was het gelukkig een grote troost om te weten dat mijn ouders mij hier al snel komen opzoeken, dus het afscheid met hen was niet voor lang.

Dan heb ik gelijk nog een leuke tip: ga via tiktok op zoek naar de zogenaamde ‘Girls connect in Curaçao’ whatsapp-groepen. Dit zijn grote groepen met meiden die allemaal in Curaçao zijn of er nog naartoe gaan. Als je reageert op zo’n tiktok krijg je een deelnamelink in dm. Hier leer je echt al veel leuke meiden kennen en blijf je goed op de hoogte van feestjes. Ook is er altijd wel iemand met een antwoord als je vragen hebt.

In deze whatsapp-groepen worden ook de vluchten doorgestuurd. Zo kun je kijken of je toevallig eenzelfde vlucht hebt als iemand van de meiden uit de groep. Dit was bij mij dus het geval, waardoor ik bij de gate al een ontzettend leuke meid ontmoette. We entertainden elkaar een beetje in het vliegtuig en toen onze koffers vertraging hadden konden we dit ook samen oplossen. Heel erg fijn en een aanrader dus!

Afstuderen

Voor het afronden van mijn opleiding zijn wij niet meer verplicht om een scriptie te schrijven, maar mogen wij bij afstuderen een eindproduct opleveren. Dit mag in elke vorm en dat is natuurlijk vooral waar het bedrijf behoefte aan heeft en waar jouw skills & interesses liggen. Ik ga daarom voor MATCH een strategisch marketingplan opstellen, met als hoofddoel de verbetering van de positionering en het vergroten van de interactie en betrokkenheid met de doelgroep.

Ben je benieuwd naar meer over afstuderen of een stage op Curaçao of wat MATCH voor jou kan betekenen? Check dan snel alle socials hier! Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Liefs, Janick

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media