Human resource stage | Britt

Hoi, Britt hier! Vanaf september 2021 tot februari 2022 heb ik stage gelopen op Curaçao. Het was nog even spannend of mijn buitenlandse stage door kon gaan in verband met het coronavirus.. Maar gelukkig is alles goedgekomen! In mijn blog vertel ik jullie alles over mijn ervaringen tijdens mijn human resource stage op Curacao.

Foto Britt tijdens stage op Curacao

Kort voorstellen!
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Human Resource, 3de leerjaar
Soort stage: meewerkstage
Lievelingsstrand: Daaibooi
Must-go restaurant: De Heeren!
Studentenhuis: Kijk hier!

Aangekomen op het eiland
Daar ging ik dan! Eenmaal aangekomen op Curaçao voelde ik me meteen thuis op het eiland. Ik verbleef in een groot studentenhuis op Curacao, waar ik enorm fijn door iedereen werd ontvangen.

Ik ging in m’n eentje richting Curaçao wat best spannend was. Iedereen was gelukkig meteen zo sociaal en gezellig, maar toch waren de eerste paar dagen enorm wennen. Ik heb ook echt wel momenten gehad dat ik me soms een beetje eenzaam voelde. Wat gek was, aangezien ik met 45 hele fijne huisgenoten woonde. Gelukkig ging dat gevoel snel weg en kon ik daarna alleen nog maar genieten van alles wat er op me af kwam! Ik kon me voor langere tijd niet realiseren dat ik hier voor mijn human resource stage op Curacao 5 maanden ging wonen.

Mijn auto
In mijn rode auto (welke ik Sjaan had genoemd) scheurde ik elke dag naar mijn stage op de Caracasbaaiweg (wat tevens de drukste weg van het eiland is). Gelukkig stond de file altijd de andere kant op, dus had ik hier vrijwel geen last van. Op Curacao zijn auto’s meer beschadigd en ouder in vergelijking met auto’s in Nederland. Verwacht dus niet dat je in een gloednieuwe auto gaat rondrijden hier haha!

stage curacao studenten in de zee

De stage
Ik liep een human resource stage op Curacao bij een real estate specialist met grote naamsbekendheid op het eiland. Vier dagen in de week was ik hier op kantoor te vinden en de overige 3 dagen kon ik genieten van dit heerlijke eiland. Op mijn stage was alles goed geregeld en ik had leuke collega’s. Ik zat hier als Hr stagiair samen met een Nederlandse jongen die hier zijn marketing stage op Curacao deed.

Ik hield mij onder andere bezig met de on-boarding van nieuwe medewerkers en mijn opvolgster. Daarnaast heb ik een inwerktraject ontwikkeld en hr-processen uitgewerkt. Linda was trouwens mijn opvolgster. Hier lees je haar blog!

Zo zag mijn week er uit
De eerste weken waren er nog geen happy hours, door de maatregelen van het coronavirus. Dit was eigenlijk helemaal niet zo erg. We deden veel dingen met onze huisgenoten en organiseerden huisfeestjes met andere studentenhuizen. Juist doordat we veel met elkaar oganiseerde, waren we in een hele korte tijd heel hecht geworden met elkaar. Dit was dan ook de rest van de periode te merken.

Ik genoot met volle teugen van de weekenden op het eiland: tripjes naar het West-Punt, chillen op Jan Thiel, zondagen op Fuik en uiteraard de happy hours op Mambo. Maar ook doordeweeks was het zeker niet saai! We kookten vaak in groepjes en aten met elkaar in de tuin. ‘s Avonds deed ik op maandag en donderdag vaak bootcamp om nog een beetje fit te blijven. Andere avonden waren we te vinden bij Mr Porter, Bar P of bij verschillende happy hours. We hadden zelden niets te doen.

Het eiland en de stagiairs
Je merkt op het eiland ook echt dat de stagiaires aanwezig zijn en er worden ook veel dingen georganiseerd voor de stagiaires. Zo was er een georganiseerde huisfeesten-battle waarbij de acht grootste studentenhuizen een feest moeten organiseren op een aangewezen dag en locatie. Alle studentenhuizen gingen volledig voor de winst en dat resulteerde in heel veel leuke, originele feesten. Helaas werden mijn vriendjes met hun “Heel Cura zingt Hazes” feest bij Wet & wild eerste. En gingen wij er met de derde prijs vandoor.

Groepsfoto studenten op Curacao

Mijn hoogtepunt van mijn human resource stage op Curacao
In mijn 5 maanden stage op Curacao heb ik zoveel meegemaakt, maar één van mijn absolute hoogtepunt is toch wel de overnachting op Klein Curaçao! Samen met ongeveer 20 huisgenoten zijn wij, net als vele andere toeristen en studenten, met een boot naar Klein Curaçao vertrokken. Alleen vertrok iedereen rond een uur of 4 ‘s middags terug naar Curaçao, maar bleven wij op Klein Curaçao totdat we de volgende ochtend om 10:00 werden opgehaald.

We waren goed voorbereid en vertrokken met hangmatten, luchtbedden, dekens, lampen, een bbq en heel veel water richting het eilandje. Toen alle toeristen weg waren gingen we snel op zoek naar hout op het eiland voor een kampvuur, want niet veel later ging de zon al onder. Hier kregen we allemaal een soort Expeditie Robinson gevoel.

Dit ga ik nooit vergeten
Alleen met onze groep op een onbewoond eiland bekeken we de zonsondergang. Dit was wel echt een geluksmomentje. Toen de zon onder was staken we de bbq aan en aten we met z’n allen om het kampvuur. We sloten de avond af met een feestje in de verlaten vuurtoren.

In de nacht zag ik de mooist heldere sterrenhemel die ik ooit heb gezien en viel ik onder deze sterrenhemel op het strand in slaap. Gelukkig werd ik wakker gemaakt zodat ik richting mijn hangmat kon gaan en niet de hele nacht op het zand zou liggen. In de ochtend rond 7:00  werden we in de palapa’s wakker van het geluid van de zee. Een overnachting op een onbewoond eiland, het was een droom die uitkwam.

Activiteiten op het eiland
Andere hoogtepunten zijn toch wel de uitjes of activiteiten die ik met mijn huisgenoten in de weekenden deed. Het varieerde van activiteiten binnen ons huis zoals: poolparty’s, pubquizen, een biercantus, kerstdiners, afters en nog veel meer. Ook de activiteiten die we buiten het huis deden waren altijd enorm gezellig zoals: een “Crazy 43” speurtocht over het hele eiland, BBQ’s bij Daaibooi beach, een tour langs alle snacks (lokale kroegen), feestjes in de partybussen en de zondagen bij Fuik. 

Uiteraard hebben we niet alleen gefeest, maar ook andere dingen op het eiland gedaan. Zoals zwemmen met schildpadden bij Playa Grandhi, varkens spotten bij Playa Porto Mari of Grote Knip. Of als je iets uitdagender wilt doen: 

Een dagje vrijwilligerswerk, duiken of snorkelen bij een van de mooie stranden op het eiland, de Christoffelberg beklimmen of een uitstapje naar Playa Santa Cruz. Bij het strand van Playa Santa Cruz zit een restaurant waar je kano’s kan huren om naar de blauwe kamer te gaan. Ik ben hier twee keer geweest en kreeg telkens weer het gevoel of ik in serie H2O zat.

Bezoek vanuit Nederland
Mijn ouders, vriendinnen, oom en tante en opa & oma zijn ook nog op bezoek geweest. Ik vond het heel bijzonder om mijn leven daar aan hen te laten zien. Vol trots stelde ik ze voor aan mijn huisgenoten, transformeerde ik mezelf als reisgids en gooiden zelf mijn opa en oma de voetjes van de vloer tijdens de happy hours op mambo beach.

Vrienden voor het leven
Ik had niet verwacht zulke goede vrienden te maken, die ik ook zou blijven zien nadat we terug waren in Nederland. Maar ik kan wel eerlijk zeggen dat ik een paar nieuwe beste vriendinnen erbij heb gekregen met wie ik samen deze ongelofelijk ervaring deel en koester. Het is moeilijk in woorden te beschrijven, maar doordat je zo lang met elkaar heb geleefd bouw je zo’n bijzondere band op die je denk ik alleen maar begrijpt als je het zelf hebt meegemaakt.

Mijn human resource stage op Curaçao is iets wat ik echt nooit meer ga vergeten!

Britt haar stage tips Curacao
1) Deel je auto! Dat scheelt veel geld!;
2) Neem vanuit Nederland spray mee dat je haar beschermd tegen de zon;
3) Heb niet het gevoel dat je overal bij moet zijn als je op het eiland bent. Het is ook meer dan oke als je lekker een avond een keer thuis blijft (ook als je huis je pusht om mee te gaan haha!).

Benieuwd naar hoe het leven op Curacao is? Check dan onze TikTok en Instagram!

human resource stage op Curaçao

Collage studenten op Curacao
Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media