Hr stage | Linda

Hii all! Ik ben Linda en ik neem jullie mee in mijn hr stage ervaring op Curacao! Uiteindelijk heb ik een stage gevolgd bij een franchise van een internationaal bedrijf. Kortom, een mooie uitdaging waarin ik veel heb geleerd!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Human Resource, 3de leerjaar
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Cas Abou
Must-go restaurant: Serafina
Hier liep ik stage: Klik hier!

Waarom Curacao
Al snel kwam ik tot het idee om mijn stage niet in Nederland te laten verlopen, maar in het buitenland. Al mijn opties qua landen stonden nog open en al snel kwam ik bij Curacao uit. Niet omdat ik hier al eens eerder geweest ben of iemand ken met een ervaring op het eiland. Maar omdat het eiland me direct trok door het weer, de Nederlandse taal en populariteit onder de Nederlandse studenten. Ik had voor mezelf besloten dat ik mijn derdejaars hr stage op Curacao wilde volgen.

Het vinden van een stage
Toen ik eenmaal besloten had om naar Curacao te gaan ben ik direct op zoek gegaan naar een passende stage. Dit was ietwat lastiger dan ik dacht, omdat ik totaal geen netwerk had op het eiland. Uiteindelijk heb ik me ingeschreven. Binnen een week kreeg ik een reactie per mail en werd er een kennismakingsgesprek ingepland. Op basis van dit gesprek konden zij inschatten waar ik naar op zoek was en bij wat voor een soort bedrijven ik zou passen.

Vervolgens gingen zij mij voorstellen bij verschillende organisaties binnen mijn expertise (HR). Aan de populariteit onder de Nederlandse studenten zit helaas ook een nadeel: te weinig aanbod in vergelijking met de vraag, gelukkig is het toch gelukt! Binnen 2 weken kreeg ik een mailtje dat zij een enthousiast bedrijf hadden gevonden dat perfect aansloot bij mijn wensen. Nog geen 2 dagen later volgde er een sollicitatiegesprek. En aan het einde van de week kreeg ik de stageplek toegewezen. En hier begon het avontuur. In totaal duurde alles een maand voor het geregeld had maar ik ken ook wel vriendinnen waar het langer of juist korter duurde.

Het regelwerk
Vanaf dit moment stonden er al snel een hoop dingen op mijn ‘to-do-lijst’ om te regelen voor het verhuizen naar de andere kant van de wereld. Denk hierbij aan het vinden van huisvesting, een auto, want zonder auto kom je nergens op een eiland als Curacao, en het regelen van allerlei contracten en papieren voor onder andere school. Uiteindelijk besloot ik toch om ook dit uit handen te laten nemen zodat ik zorgeloos uit kon kijken naar mijn stage op Curacao.

Het studentenhuis
Ik woonde in een studentenhuis met 24 andere studenten. 20 meiden en 4 jongens, zielig hè haha! Doordat ik in een studentenhuis ging wonen was het redelijk makkelijk om contact te leggen met anderen. Je maakt tijdens je stage op Curacao makkelijk vrienden door naar verschillende feestjes te gaan, samen te sporten of heerlijk de hele dag op het strand te liggen. Als je op Curacao gaat wonen kom je erachter dat er iedere dag op een andere locatie een leuk feestje is, zoals iedere zaterdag ‘Zanzi zaterdag’! Als ik terugkijk op de afgelopen 6 maanden was dit absoluut mijn favoriete feestje. Heerlijk met je voeten in het zand de nodige Brasa’s en wodka appelsap wegtikken ;).

Het stagebedrijf en mijn taken
Nu ben je zeker benieuwd naar mijn ervaring tijdens mijn hr stage op Curacao! Wat ik fijn vond toen ik in Nederland was, is dat ik gebruik had gemaakt van de dienst om in contact te komen met de vorige stagiair die hier stage liep (vraag dit ook vooral aan MATCH als je dit leuk vind). Ik wist op deze manier wat ik kon verwachten. de vorige hr-stagiair gaf me handige tips & tricks en inside information waar ik naderhand om moest lachen.

stage curacao studenten op struisvogelfarm

Er was binnen het bedrijf nog geen hr-afdeling aanwezig waardoor ik genoeg uitdaging en vrijheid had om hier zelf invulling aan te geven. Ik werkte veel zelfstandig en mocht hr-gerelateerde opdrachten oppakken. Wel had ik elke dinsdag een evaluatiemoment met mijn stagebegeleider om het een en ander te bespreken. Tijdens mijn stage was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de on-boarding van nieuwe stagiairs. Ik deed de werving en selectie, sollicitatiegesprekken en werd betrokken bij verschillende hr-vraagstukken binnen de organisatie.

En nu?
Na mijn stage moest ik nog een minor volgen. Eigenlijk door mijn stage heb ik de bevestiging gekregen dat ik meer wilde leren over ondernemen. Ik ben dan nu ook bezig met de minor ‘ondernemen’! Uiteindelijk hoop ik een eigen bedrijf op te richten in de hr-sector.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn hr stage op Curacao en kan dan ook niets anders zeggen dan: doe het, wat heb je tenslotte te verliezen!!!

Linda’s stage tips Curacao
Doe dit niet: Spullen laten liggen in de auto 🙁
Doe dit wel: Spaar genoeg geld, ga vaak naar Westpunt om écht te tannen en geniet uiteraard van de beste tijd van je leven.

Benieuwd naar hoe het leven op Curacao is? Check dan de TikTok en Instagram!

stage curacao student collage

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media