Mijn Marketing stage op Curacao | Mats

Bon siman (fijne week) iedereen. Ik ben Mats en ik zit nu inmiddels 5 weken op het mooie eiland Curacao. In deze blog ga ik jullie wat meer vertellen over mijn leven als marketing stagiaire op Curacao.

Kort voorstellen!
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Vastgoed en makelaardij
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Mambo Beach
Must-go restaurant: Mambo

Mijn leven op Curacao
Ik ben nu al 5 weken op Curaçao en de tijd vliegt voorbij. Op vrijdagavond 12 mei ben ik geland op Curaçao. Eenmaal bij ons huis aangekomen werden we meteen super vriendelijk ontvangen door onze huisgenootjes. We hebben onze spullen in onze kamers neergezet en zijn bij hen gaan zitten om wat drankjes te drinken. Ons werd ook geadviseerd om langer op te blijven vanwege de jetlag. Hierdoor kun je iets langer slapen, anders lig je om 5 uur ’s nachts klaarwakker in bed.

Cultuur
De eerste week op Curaçao is echt wennen. Binnen een dag bevind je je plotseling aan de andere kant van de wereld, op een eiland met een compleet andere cultuur dan waar je aan gewend bent. Alles gaat hier wat langzamer, er zijn minder regels en het verkeer is ook anders dan in Nederland. Gelukkig heerst er een gezellige sfeer, er zijn weinig tot geen ruzies of akkefietjes op feestjes. Iedereen is hier om samen een leuke tijd te hebben.

Als toerist moet je proberen afgelegen wijken te vermijden, aangezien er criminaliteit aanwezig kan zijn op Curaçao.

Marketing stage curacao Mats

Woonsituatie Ik deel een “studio” met een vriend van school, eigenlijk een klein appartementje. We hebben allebei een eigen slaapkamer met een kledingkast en delen de badkamer, keuken en een klein zitgedeelte. Naast ons zijn er nog 5 dezelfde studio’s, met 4 studio’s met 2 slaapkamers en 1 studio met 1 slaapkamer. Als alle studio’s bewoond zijn, wonen we in totaal met 11 andere huisgenoten.

De sfeer in ons huis is erg leuk, omdat we met een iets kleinere groep zijn dan in andere studentenhuizen. Hierdoor doen we meer activiteiten samen en is er meer interactie. Zoals ik al zei, hebben we allebei een eigen slaapkamer met een kast voor onze kleding. De keuken heeft 2 kookplaten en alle benodigde servies en kookgerei. We hebben ook een kleine oven en een waterkoker. Al met al hebben we alle basisbenodigdheden om goed te kunnen leven.

Stage
Ik loop een marketing stage bij een kantoor in Jan Thiel. Het kantoor is gelegen aan de Caracasbaaiweg, op slechts 3 minuten afstand van mijn huis. Het is dus erg centraal gelegen, aangezien de Caracasbaaiweg de drukste weg van heel Curaçao is. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je tijdens de spitsuren regelmatig in de file kunt staan, aangezien iedereen deze weg nodig heeft om van punt A naar B te komen.

Op mijn stage heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik heb mijn eigen taken en krijg vaak de kans om mee te gaan met de makelaars om huizen te bezichtigen. Dit is een waardevolle praktijkervaring waarin ik veel leer. Het team is hecht en er heerst een geweldige sfeer op kantoor. Ik kom er dan ook graag!

Ondanks dat ik 5 dagen per week van 09:00 tot 17:00 werk, is er doordeweeks ’s avonds altijd tijd voor feestjes. Het is alleen belangrijk om de volgende ochtend weer fit te zijn ;).

Weekend Zoals ik al zei, zijn er op doordeweekse avonden ook altijd feestjes. Elke avond is er wel iets te doen. Met uitzondering van maandag, waarop er geen specifiek feest is, zijn er natuurlijk genoeg kroegen en restaurants geopend waar je kunt genieten van een drankje. Wat ik vooral kan aanbevelen voor het weekend zijn de happy hours. Gedurende een uur zijn alle drankjes voor de helft van de prijs, wie wil dat nu niet?

Budget Als het gaat om budget, kan ik geen exacte uitgaven delen, maar ik kan wel wat tips geven. Vlees is over het algemeen niet duur in de supermarkt, maar zuivelproducten en groenten zijn wel prijzig omdat ze geïmporteerd moeten worden. Het is handig om in één keer veel boodschappen te doen en deze in te vriezen, zodat je er lang mee vooruit kunt. Over het algemeen zijn boodschappen hier duur.

Na een avondje stappen, raad ik aan om de verschillende “trucki pans” te proberen. Dit zijn soort eetkraampjes die ’s avonds laat nog open zijn, waar je voor 10-20 euro een lekkere maaltijd kunt halen. De meeste gerechten zijn wat vetter, maar na het stappen altijd heerlijk!


Aanraders Ik zit hier nu iets meer dan een maand en heb al het een en ander gezien, dus hier van mij
wat aanraders die zeker leuk zijn om te doen:

 • Playa grandi (op dit strand kun je met schildpadden zwemmen)
 • Grote knip (een heel mooi strand met loslopende varkens)
 • St. Christoffelberg beklimmen, een tip is om dit voor zonsopkomst te doen zodat je de
  zonsopkomst van boven op de berg kan bekijken.
 • De stranden in Westpunt allemaal te bezoeken, dit zijn de mooiste stranden van
  Curacao.
 • Klein Curacao bezoeken met een Catamaran boot, een hele dag geregeld voor je met
  bbq, drank, muziek. Een en al gezelligheid
 • En nog veel meer!!

Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs hier! 

Ook hebben wij erg leuke TikToks online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media