Mijn Facility Management afstudeerstage op Curacao | Jesse

Hi, ik ben Jesse Bekkering en ik heb voor 4,5 maand mijn scriptie geschreven bij een vastgoedbeheerbedrijf op Curaçao. Graag vertel ik jullie over mijn ervaringen op Curaçao en over mijn facility management afstudeerstage!

Kort voorstellen!
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Facility Management
Soort stage: Afstudeerstage
Lievelingsstrand: Playa Porto Marie
Must-go restaurant: Equus op vrijdag
Lievelingsactiviteit: Bioscoop op maandag en dinsdag

jesse stage curacao

Een nieuw avontuur!

Na het afronden van mijn minor was het voor mij tijd om te gaan afstuderen. Helaas had ik destijds nog geen stageadres gevonden waar ik enthousiast van werd en daarom besloot ik mijn tijd te nemen en een half jaar pauze van mijn opleiding in te lassen. Deze tijd heb ik genomen om te werken, geld te verdienen en een onvergetelijke tijd op Curaçao te plannen. Hierbij kwam ik in contact met Jayresa en zij kwam met een stage bij een vastgoedbeheerbedrijf. Met een fijne begeleiding heb ik mij goed kunnen voorbereiden en was ik helemaal klaar om dit avontuur aan te gaan.

Eind augustus 2023 stapte ik dan eindelijk op het vliegtuig om te vertrekken naar Curaçao. Het bleef uiteraard lastig om iedereen in Nederland achter te laten, maar ik was vooral heel enthousiast om deze tijd aan mezelf te besteden.

Op Hato Airport werd ik opgehaald door de lieve stagiaire van Match en reed ik naar mijn studentenhuis, waar mijn huisgenoot al op mij zat te wachten. Hier ontmoette ik meteen al veel leuke huisgenoten waar ik de aankomende maanden veel plezier mee zou gaan hebben. Na een wijntje besloot ik om vroeg naar bed te gaan en hoopte ik dat ik niet wakker werd met een jetlag.

Mijn facility management afstudeerstage

Ik zit momenteel in mijn vierde jaar van de opleiding Facility Management op de Haagse Hogeschool. Het vastgoedbeheerbedrijf waar ik mijn afstudeeropdracht voor uitvoerde beheert een aantal vastgoedobjecten, maar had een probleem met het efficiënt en gestructureerd beheren van hun vastgoedportefeuille. Hierdoor liepen ze omzet en klantentevredenheid mis. Het was aan mij om hier onderzoek naar te doen en een passend advies te schrijven.

Jesse facility management afstudeerstage

Mijn Curaçao ervaringen

Tijdens mijn tijd op Curaçao heb ik heel veel leuke mensen ontmoet. Ik heb in het studentenhuis Mood  gewoond en ik vond het heel bijzonder om met een groep van zo’n 80 jongeren met verschillende studies samen te wonen. Een geruststellende gedachte was dat iedereen, alleen of met een vriend/vriendin, naar de andere kant van de wereld is gevlogen en het ook spannend vindt. We wisten allemaal niet goed wat de komende tijd ons zou gaan brengen. In het begin was het voor iedereen nog best wel zoeken, maar uiteindelijk heb ik mijn mensen gevonden waar ik het heel gezellig mee heb gehad.

Het was enorm leuk om voor 4,5 maand hier een leven op te bouwen. Omdat ik tijdens mijn stage op kantoortijden moest werken, had ik elk weekend volledig vrij om leuke dingen te doen. Zo vond ik het heerlijk om mijn huurauto op pad te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn veel leuke dingen waar ik op terug kan kijken, namelijk: het bezoeken van bijna alle strandjes op Westpunt, Willemstad verkennen, het beklimmen van de Christoffel berg, eten bij restaurantjes in Pietermaai, dansen op de boot bij Fuik, naar de bioscoop gaan, happy hour bij Zanzibar met een mooie sunset en bootcampen met het uitzicht bij Fort Nassau. Iets waar ik ook heel erg van heb genoten is het kletsen met mijn vrienden op het bankje voor mijn appartement.

Mijn afstudeerstage

Mijn stage bestond uit 4 dagen aan scriptie werken en 1 dag meewerken in de organisatie. Dit verliep niet altijd op die manier, en soms had ik ook minder tijd voor mijn scriptie. Curaçao is een populair eiland voor studenten om stage te lopen. Mijn ervaring was echter dat ik het heel lastig vond om mijn scriptie te schrijven in een omgeving waar veel afleidingen zijn en de begeleiding vaak anders is dan ik ben gewend is in Nederland. Ondanks dat heb ik wel heel hard gewerkt om mijn scriptie op tijd af te ronden; helaas is het me nog niet gelukt om mijn scriptie volledig af te maken.

Misschien was mijn levensles op Curaçao het opdoen van nieuwe ervaringen en maakte dit het afronden van mijn scriptie moeilijk. Gelukkig heb ik mijn deadline kunnen verplaatsen en heb ik nog alle tijd tot maart om het af te ronden. Dan kan ik zeggen dat ik een geweldige tijd op Curaçao heb gehad en ben afgestudeerd, ik kijk er nu al naar uit! 😊

Tips van Jesse

  • Ga in het begin gezellig mee en probeer zoveel mogelijk mensen te spreken en dan kan je vanzelf kiezen wie jij het leukst vindt!
  • Er is op Curaçao altijd wel een feestje dus voel je vooral niet schuldig als je een keer geen zin hebt en gewoon een serie wilt kijken in bed. 😉

Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze blogs hier! 

Ook hebben wij erg leuke TikToks online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media