MIJN MARKETING STAGE OP CURAÇAO | Stéphanie

Bon dia allemaal!
Mijn naam is Stéphanie Kuijlen en vijf maanden lang heb ik op Curaçao een marketing stage mogen lopen. In deze blog ga ik jullie alles vertellen over mijn ervaringen, mijn marketing stage en geef ik wat leuke tips en persoonlijke favorieten.

Kort voorstellen!
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: International Business
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Playa Kali & Cas Aboa
Must-go restaurant: Mosa Cana
Lievelingsactiviteit: Cabana op woensdag en Zanzibar op zaterdag


Kleine introductie

Ik zal mij eerst eens even voorstellen! Ik ben momenteel 19 jaar en zit in mijn derde jaar van de HBO opleiding, International Business in Den Bosch. In Nederland woon ik zelf in een klein dorpje gelegen tussen Eindhoven en Helmond.

Het eiland

Voor mijn studie was ik verplicht om voor een half jaar stage in het buitenland te lopen. Curaçao stond niet bovenaan op mijn lijstje. Toch vond ik, nadat ik werd aangenomen als de marketing stagiaire bij een succesvol bedrijf binnen de vastgoed sector, dat ik deze kans niet voorbij kon laten gaan. Na de afgelopen maanden kan ik ook met zekerheid zeggen dat ik zo blij ben dat ik dit avontuur ben aangegaan. Ik zou het voor geen ander land hebben willen omruilen. Doordat ik vaak in de weekenden lekker in de zon ging liggen, krijg je toch een beetje een vakantiegevoel, ondanks dat ik hier toch voor school zit.

Mijn stage

Ik kreeg pas erg laat akkoord van school, hierdoor moest er last minute nog heel veel geregeld worden. Ik had uiteindelijk, maar 3 weekjes de tijd om alles nog te regelen. Dit was heel erg stressvol, dus dat raad ik zeker niemand aan. Gelukkig heeft Jay mij hier heel erg bij geholpen en was het zonder haar hulp niet gelukt om het allemaal nog op tijd geregeld te krijgen.

Ik heb mijn marketing stage gedaan bij het best verkopende makelaarsbureau op Curaçao. Tijdens deze stage waren mijn werkzaamheden voornamelijk de website en e-mails bijhouden, content creëren & visual designs maken voor de social mediakanalen. Ook mocht ik de socials beheren, de listings updaten & het ontwikkelen van marketingstrategieën tot het uitvoeren van een marktonderzoek. Ik mocht ook vaak op pad om content te schieten van het eiland en de huizen. Daarmee kreeg ik erg veel vrijheid in de dingen die ik moest doen. Ik kon hierbij dus heel veel creativiteit kwijt, dit maakte de stage extra leuk! Ik zat samen met nog twee andere stagiairs op kantoor, dit maakte het op kantoor toch net wat gezelliger!

Persoonlijke ervaring

In Nederland woon ik nog steeds bij mijn ouders en was nog nooit in mijn eentje zolang naar het buitenland geweest. Ik wist dus totaal niet hoe ik dit het beste kon aanpakken en wat ik moest verwachten. Ik moest uit mijn comfort zone, maar dat is juist waar je het meeste van leert en wilde dit dus ook heel graag doen. Na een paar weken op het eiland wende alles al erg snel en begon ik steeds meer mijn draai te vinden. Ik heb nooit echt last gehad van heimwee, dus was voordat ik hier naartoe kwam erg benieuwd of ik hier last van
zou krijgen. De eerste week had ik er een heel klein beetje moeite mee, maar ik wist van mijzelf dat dit normaal was en dat het natuurlijk heel erg wennen is. Doordat ik snel contacten probeerde te leggen en zoveel mogelijke dingen ging doen vergeet je even het leven in Nederland, wat mij erg heeft geholpen. Ik ben niet het meest extroverte type, dus ik dacht dat contact leggen met de anderen wat moeizaam kon verlopen, dit was echter totaal niet het geval. Iedereen is heel open en je maakt heel snel nieuwe vrienden, aangezien zoveel mensen in hetzelfde bootje zitten sta je er nooit alleen voor. Ook al kan je soms wel dit idee
hebben, dit is echt niet het geval!


Mijn huisvesting

Ik ben tijdens mijn stage periode in ‘MOOD’ verbleven. Er was eigenlijk geen plek meer aangezien ik erg laat was, maar ik had het ultieme geluk dat er toch nog een plekje vrij kwam. Dit betekende dat ik een heerlijke studio voor mij alleen had, met eigen badkamer en keuken. In dit appartementen complex kan je er voor kiezen om een appartement met iemand te delen of alleen te wonen in een studio of appartement. In het appartementen complex wonen nog 80 anderen studenten/leeftijdgenootjes. Nu denk je waarschijnlijk, dat
klinkt echt heel veel, maar hier merk je eigenlijk vrij weinig van. Iedereen moet op verschillende tijden werken en velen gewoon in zijn/haar eigen appartement te vinden. Omdat je met zoveel mensen in het complex woont is het wel altijd gezellig en is er altijd wel iemand om een praatje te maken. Wij zaten bijvoorbeeld ook vaak met velen beneden bij de bar en het zwembad gezellig samen avondeten. Tijdens mijn tijd hier, hebben we een barbecue en een kerstdiner georganiseerd voor heel het complex. We hadden tafels in een U-vorm buiten gezet en zijn met z’n allen gezellig gaan eten. Hierna zijn we in de loop van de avond verplaatst naar de bar voor het zwembad met leuke muziek en lekkere drankjes.

Mooiste herinneringen

Mijn mooiste herinneringen tijdens deze 5 maanden zijn de mensen waarmee ik de afgelopen tijd heb mogen doorbrengen. Je merkt hier echt dat de geluksmomenten zitten in de kleine dingen. Van met iedereen een dagje naar het strand gaan tot aan samen avondeten of gewoon even buurten na een stagedag.

Mijn favorieten

Mijn favorieten strandjes zijn: Playa Kali & Cas Aboa. Must-go restaurant vind ik echt Mosa Cana. Ook raad ik aan om sowieso een keer op de maandag avond te gaan eten bij St. Tropez. Het is dan sushi- & cocktailavond en de sushi daar is een van de beste die ik ooit heb gehad! Als je een keer geen zin hebt om te koken, kan je ook heerlijke pokebowls bestellen. Bij Poké kan je heel gemakkelijk je eigen pokebowl samenstellen en deze afhalen. Ik heb hier dan ook veel te vaak gebruik van gemaakt de afgelopen vijf maanden!

Mijn favoriete plek om uit te gaan zijn Cabana op woensdag en Zanzibar op de zaterdag.
De leukste activiteiten op het eiland vond ik om de blauwe kamer te bezoeken, de Christoffelberg te beklimmen en met de jetski te varen. Ik heb dit dan ook maar liefst 4 keer gedaan. Ik raad aan om deze bij Daaibooi te huren. Hier kan je, met een beetje onderhandelen, voor 50 euro drie kwartier met de jetski gaan varen. Dit is heel
goedkoop aangezien je al gauw €100 euro kwijt kan zijn bij andere verhuurders.

Je kan op TikTok volgen wat ik allemaal gedaan heb en lees vooral de andere blogs van medestudenten!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media