Mijn Marketing stage op Curacao | Tim

Hallo iedereen. Ik ben Tim, en de komende vijf maanden verblijf ik hier op het prachtige Curaçao. In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn leven als marketingstagiaire hier op het eiland.  

Kort voorstellen!
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Commerciële economie
Soort stage: Meewerkstage
Lievelingsstrand: Jan thiel
Must-go restaurant: Saint-tropez Favoriete uitgaansdag: Zanzi Zaterdag!

Een goed begin? 
In augustus was het dan eindelijk zover. De dag die al maanden met vetgedrukte letters in mijn agenda genoteerd stond. Na een goede voorbereiding was ik nu écht klaar om in het vliegtuig te stappen, onderweg naar een nieuw avontuur.  

Eenmaal geland kreeg ik direct een appje van Jayresa dat ze samen met haar stagiaire klaarstond om mij te ontvangen. Samen met hun ben ik die avond richting mijn appartementje gegaan. 

Ik verblijf in het studentenhuis Mood. Een mooi complex waar iedereen zijn eigen badkamer en keuken heeft maar er toch genoeg gezelligheid is in de binnentuin en bij het zwembad. Ik heb ervoor gekozen om een week voor de start van mijn stage naar Curacao te komen. Hierdoor had ik genoeg tijd om het eiland en de cultuur al een beetje te leren kennen. 

“Tip” ben niet bang om contact te zoeken met je huisgenootjes! Iedereen heeft de stap genomen om alleen naar de andere kant van de wereld te gaan en staat open voor nieuwe contacten.  

Mijn stage
Toen ik besloten had dat ik graag naar Curaçao wilde voor mijn stage, begon de grote zoektocht. Via TikTok ben ik toen terechtgekomen bij Match. Na het eerste intakegesprek met Jayresa was ik helemaal enthousiast geworden om dit avontuur door te zetten, en al snel volgde er ook een kennismaking met een potentieel stagebedrijf. Natuurlijk was ik hiervoor super zenuwachtig, maar door handige tips en een goede voorbereiding is het helemaal goed gegaan.  

Het bedrijf waar ik uiteindelijk stage ben gaan lopen is gelegen aan de Caracasbaaiweg. Het kantoor ligt op slechts tien minuten rijden van mijn huis. En is voorzien van goede airco, super fijn aangezien ik hier veel tijd doorbreng tijdens mijn stageperiode. 

De stage bevalt mij uitstekend. Al snel kreeg ik het vertrouwen om taken zelfstandig en naar eigen inzicht uit te voeren. Op het moment dat ik het even niet weet kan ik ten allertijden terecht bij een van de vele lieve collega’s die hier aanwezig zijn of bij Jayresa.  

Marketing stage Curacao Tim

Weekend en Avonden: 
Ondanks dat ik vijf dagen per week van 9 tot 17:00 werk, is er nog genoeg tijd voor andere dingen. Vooral in het begin wilde ik graag veel van het eiland zien. In de weekenden ben ik dan ook vaak in de auto gesprongen om samen met wat huisgenootjes de andere kant van het eiland te rijden. Wel moesten we altijd weer optijd terug zijn voor de Happy-Hour bij Zanzibar. Persoonlijk mijn favoriete feestje van de week (Vooral omdat je op zondagochtend lekker kunt uitslapen).  

Natuurlijk valt er de rest van de week ook genoeg te beleven hier op het eiland. Zelf probeer ik het uitgaan een beetje af te wisselen met sporten.

Éen vraag voor toekomstige studenten:  

Kook je vaak zelf? Ja, zelf zit ik in studentenhuis Mood. Dit studentenhuis heeft +/- 30 appartementen voor één of twee personen. In ons studentenhuis eten we vaak in groepjes van zes tot acht personen. Hierdoor is het gezelliger en kun je zowel de taken als kosten door meer personen verdelen. We koken dan ook vaak met meerdere gezellig samen en eten het op bij het zwembad!.

Benieuwd welke activiteiten je kan doen tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs hier! 

Ook hebben wij erg leuke TikToks online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials.

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media