Playa Kalki | Het kleine verstopte strandje aan het einde van Curaçao

Wist je dat Playa Kalki het verst afgelegen strandje van Curaçao is? Dit leuke strand heeft een prachtig wit zandstrand, een mooi heldere zee, en je kan hier zelfs luxe strandbedjes huren. Lees snel verder om erachter te komen wat dit strand nog meer te bieden heeft!

Praktische informatie

Kosten: Geen entree, 10 gulden per strandbedje
Parkeergelegenheid: Ja, kleine parkeerplaats langs de weg
Adres: Einde van de Weg naar Westpunt
Maps: Klik hier

Playa Kalki – een verborgen pareltje

Playa Kalki is het meest noordelijk gelegen strand van Curaçao. Het ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Willemstad, maar dat is het meer dan waard. Het is écht even wat anders dan de grote toeristische stranden. Het is dé plek voor iedereen die op zoek is naar rust, ontspanning en een unieke ervaring.

Met een steile trap loop je vanaf de parkeerplaats het strand op. Je loopt hier via een eettentje richting de bedjes. Omdat het zo’n klein strandje is, zijn er niet heel veel plekken. Maar dit is natuurlijk juist wat je nodig voor een heerlijk rustige stranddag.

De bedjes staan dichtbij de zee, zodat je zo het kristalheldere water inloopt. Aan de zijkant van het strand staat een houten steiger, perfect voor de instawaardige foto’s!

Alice in Wonderland

Door de locals wordt het strand ook wel Alice in Wonderland genoemd. Dit omdat het onder water nog mooier is dan boven water. Het is een hippe plek voor duikers en snorkelaars. De kans is groot dat je onder water schildpadden, zeepaardjes en kleurrijke vissen tegenkomt hier! Vlakbij het strand bevindt zich dan ook een duikcentrum waar je duik- en snorkeluitrusting kunt huren, duiklessen kunt volgen en begeleide duiktochten kunt maken.

Zowel als beginnende en als ervaren snorkelaar of duiker kan je bij Playa Kalki terecht. Het ondiepe gedeelte van het rif is perfect voor snorkelaars. Wil je de diepte opzoeken? JE kan hier tot een diepte van 30 meter afdalen om het prachtige koraal te zien.

Tip!

De strandbedjes op Curaçao kosten 10 gulden per bedje. Wanneer je een luxere dag wil, kun je ervoor kiezen om een cabana te huren. Deze cabana’s kosten 30 gulden per dag en zijn geschikt voor twee personen. Deze bedjes liggen heerlijk en zijn echt een aanrader!

Wil je meer activiteiten doen tijdens je stage of werk op Curaçao? Check dan onze andere blogs hier!

Ook hebben we een erg leuke TikTok online staan over deze activiteiten! Benieuwd? Klik dan hier!

Dit bericht delen
Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media