Playa Forti | Het strandje op Curacao waar je kan springen van een klif!

Op Curacao voor je stage of vakantie? Zodra je op Curacao bent, hoor je veel mensen praten over Westpunt. Op Westpunt zijn namelijk ontzettend veel mooie stranden die je kan bezoeken. Ik ga jullie de komende tijd meenemen in zoveel mogelijk strandjes op Westpunt. In deze blog is Playa Forti aan de beurt.

Praktische informatie
Entree: Gratis
Soort strand: Lokaal
Parkeergelegenheid: Ja (gratis)
Faciliteiten: Restaurant
Ligbedden: Nee
Bijzonderheden: Mooi uitkijkpunt

Westpunt
Tijdens je stage of vakantie op Curaçao ga je natuurlijk alle mooie stranden bezoeken. Wat ik heb gedaan met mijn studentenhuis tijdens mijn stage op Curacao? Wij gingen bijvoorbeeld strand hoppen en overal een duik nemen. Of we lagen de hele dag op een leuk strandje en gingen zwemmen met schildpadden.

De meeste stranden liggen in Westpunt (dit is even logisch als dat het klinkt, het westen van het eiland). Denk hierbij aan Cas Abou of bijvoorbeeld Grote of Kleine knip (deze blogs komen binnenkort online). Hier ga ik met mijn studentenhuis eigenlijk het meest naartoe maar als je een echte avonturier bent, is Playa Forti echt een strandje voor jou.

Playa Forti
Playa Forti is een strand voor de avonturiers onder ons. Waarom? Je kan hier van een klif afspringen! En niet zomaar een klif, maar een 12 meter hoge klif. Ik moet er wel bij zeggen dat als je daar staat je pas beseft hoe hoog het is!

Playa Forti heeft ook een klein strand waar je kan liggen. Er zijn eigenlijk nooit echt mensen en je hebt ook geen bedjes. Playa Forti is dan ook een super lokaal strand. Ik raad je aan eerder naar een ander dichtbij gelegen strand te rijden en daar te gaan liggen als je bent van luxe en comfort. Ben je meer van rust dan is deze plek perfect voor jou!

Het restaurant bij Playa Forti
Je hebt bij Playa Forti ook een restaurant waar je met heel erg mooi uitzicht kan eten en drinken. Er is hier een leguaan voederplek waar dus altijd super grote leguanen zitten!

Combineren met?
Playa Forti is een leuk strandje om even te stoppen en daarom ook leuk om iets te eten en natuurlijk van de klif af te springen! Als ik jou was zou ik Playa Forti combineren met de volgende activiteiten:

  • 10:00 – Ik raad je aan om eerst naar Playa Grandi te rijden. Hier kan je snorkelen met schildpadden;
  • 12:30 – Rij daarna door naar Playa Forti (5 min). Ga lekker chillen in het restaurant en bestel Mahi Mahi!;
  • 14:00 – Daarna kan je doorrijden naar grote of kleine knip! Wil je kans hebben om varkentjes te zien? Rijd dan naar Grote Knip. Houd je van lokale strandjes? rijd dan naar Kleine Knip.

Playa Forti Curacao

Hidden secret
Een geweldige ervaring tijdens je stage of vakantie op Curaçao is een overnachting in Westpunt. Vaak blijf je tijdens je verblijf in het hotel of studentenhuis, maar het is juist erg leuk om eropuit te gaan en eens een nachtje weg te boeken! Mijn favoriete hotel in Westpunt biedt een prachtig uitzicht over het eiland (DEZE!). Bovendien kun je, omdat je al aan deze kant van het eiland bent, eens genieten van de zonsopgang aan de andere kant van het eiland!

Wil je meer strandjes bezoeken tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs op:  https://stage-curacao.nl/category/strandjes-curacao/

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze strandjes en activiteiten! Benieuwd? Check dan hier de socials: https://www.tiktok.com/@matchcuracao

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media