Porto Marie | het varkentjes strand op Curacao

In deze blog neem ik jullie mee naar een ander strandje hier op Curacao. In deze blog is namelijk Porto Marie aan de beurt. Veel mensen kennen dit omdat dit hét strand is op Curacao waar varkens rondlopen! Maar niets is minder waar:)

Praktische informatie
Entree: 5 gulden
Parkeergelegenheid: Ja (gratis)
Faciliteiten: Restaurant
Ligbedden: Ja (5 gulden)
Bijzonderheden: Mooi uitkijkpunt, blauw water en varkens!

Strandjes Curacao Porto Marie

Stranden op Curacao
Op Curacao heb je verschillende stranden die je kan bezoeken. Wat wij hebben gedaan tijdens mijn stage op Curacao? We gingen of strand hoppen en overal een duik nemen of we lagen de gehele dag op een leuk strandje. Één van mijn favoriete strandjes op Curacao is Porto Marie. Er zijn naast Porto Marie nog een paar stranden te vinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Daaibooi Beach.

Strandjes Curacao Porto Marie

Porto Marie
Porto Marie is een best touristisch strandje en het is er bijna altijd wel druk. Je hebt heerlijke bedjes waar op je kan liggen en er zijn er zeker genoeg. Je hoeft eigenlijk nooit bang te zijn dat het vol ligt. Ook heb je op de parkeerplaats een uitkijktoren waarop je een supermooi uitzicht hebt over het strand. Ook is er een leuk restaurantje en bar waar je top kan eten/drinken/lunchen.

Dit strandje heeft een hele blauwe, heldere zee en mooi zand. Ook is er een kleine pier die perfect is voor mooie foto’s, of om de zonsondergang te bekijken.

Varkentjes?!
Als je aan iemand vraagt, waar moet ik heen om varkentjes te zien? Dan zal bijna iedereen Porto Marie zeggen. Vroeger liepen er namelijk nog wel is varkentjes op het strand. Maar tegenwoordig liggen ze vaker op de parkeerplaats dan echt op het strand. Ik ben nu 3 maanden op het eiland en heb Porto Marie al z’n 5/6 keer bezocht. Maar heb de varkens nog geen één keer buiten de parkeerplaats gezien, of überhaupt zien lopen haha!

Wil je meer strandjes bezoeken tijdens je stage op Curacao? Check dan onze andere blogs Hier!

Ook hebben wij een erg leuke TikTok online staan over deze strandjes en activiteiten! Benieuwd? Klik dan Hier!

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media