Horeca | Nikki

Ik ben Nikki en voor het eerst in mijn leven ga ik alleen voor een lange tijd weg! Gewoon omdat ik vind dat je dat ooit in je leven gedaan moet hebben. Mijzelf uitdagen en dit los van mijn eigen omgeving. Kortom: knopen doorhakken. In deze blog lees je alles over waarom ik naar Curacao ging en hoe ik werken in de horeca op Curacao vond!

Nikki op Curacao voor huisje

Even kort voorstellen!
Leeftijd: 25 jaar
Opleiding: Retail
Soort werk: Horeca
Lievelingsstrand: Playa Kalki
Must-go restaurant: Solfood
Hier werkte ik: Kijk hier!

Waarom naar Curacao
In Nederland had ik een goede baan. Ik werkte al vanaf mijn 19de in de retail waar ik inmiddels al jaren ervaring in heb. Toch knabbelde er iets aan me. Is dit wat ik altijd wil blijven doen, wat kan ik nog meer doen? Met dit in mijn achterhoofd had ik besloten om naar Curacao te vertrekken voor vakantie.

Aangekomen op het eiland
Eenmaal op Curaçao werd ik spontaan verliefd. Niet op de man van mijn dromen, maar op het eiland! Ik ervoer een vorm van vrijheid als ik over het eiland toerde in mijn huurauto. Ik was vooraf bang dat ik veel alleen zou zijn en moeilijk in contact zou komen met mensen. Niets was minder waar. Vanaf het moment van aankomst had ik contact met mensen. Dit, terwijl ik niet eens in een studentenhuis woonde!

collage nikki op curacao tijdens werk

Veiligheid op Curacao
Ik was nog maar net aangekomen op Hato of ik ging gelijk al door naar de supermarkt. Mijn koffer ging mee de supermarkt in. ‘Achterlaten was geen optie’ werd mij verteld! Veiligheid op Curacao is een onderwerp wat vaak wordt aangehaald. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf geen negatieve ervaringen heb gehad op het gebied van veiligheid op Curacao. Als je met je logische boerenverstand denkt dan komt het echt allemaal wel goed! En dan bedoel ik dingen zoals: laat niet je laptop of andere waardevolle dingen in de auto liggen, ga niet in je eentje tanken om 05:00 in de avond, ga mensen niet uitschelden op straat als je dronken bent (lol, ik neem aan dat iedereen snapt dat dit niet normaal is) of draag tassen waar ritsen in zitten etcetera.

De start van mijn vakantie
Op dag 4 van mijn vakantie op Curacao plande ik een dagje voor mezelf in. Iemand had als tip gegeven dat Karakter de perfecte plek is om lekker in je eentje te liggen. Onderweg daarheen dacht ik: die baan hé, in Nederland, daar word ik al een tijdje niet meer zo blij van, waarom kap ik daar niet gewoon mee? Dit vroeg ik mezelf hardop af.

Na 2 weken bij thuiskomst uit Curaçao heb ik direct mijn ontslag ingediend. Waar mensen Curacao zien als een partybestemming, zie ik het juist als een mooie kans om meer te weten te komen over mij en mijn toekomstplannen. Daarom koos ik er voor om eens even iets heel anders te doen dan dat ik eerst deed. Namelijk, werken in de horeca op Curacao!

Ik wilde terug naar Curacao! En wel zo snel mogelijk!
Ik vertelde aan mijn vrienden en familie dat ik in het diepe wilde gaan springen. Minimaal voor 6 maanden ging ik terug. Iedereen vroeg: maar wat ga je doen dan? Waarop ik antwoorden: ‘iets heel anders dan dat jullie verwachten namelijk: werken in de Horeca op Curacao!! Voor ik vertrok schreef ik: ik ga vallen, opstaan en vooral LEVEN! En wat is dit gelukt!

collage nikki op curacao tijdens werk horeca

En nu?
Ik had mijn vastigheid opgegeven en ben vertrokken naar Curacao voor zes maanden. Van de struggles in het begin om mijn draai te vinden, naar alles uitzoeken, ontdekken en eigen maken. En of ik geleefd heb? HELL YESS!

De laatste maanden ben ik zoveel op avontuur geweest, zoveel mooie dingen gezien, vrienden voor het leven gemaakt, geleerd mijzelf fysiek te verdedigen (ik volgde elke week een les Krav Maga. Als je meer wilt weten hierover klik dan op deze link. nagedacht over het leven, naar feestjes geweest maar bovenal GENOTEN. Ik kan echt zeggen dat ik het eiland heb leren kennen. En wat ben ik daarvan gaan houden.

Mijn werk in de horeca
Het is wel anders dan ik gewend was in Nederland. Je werkt natuurlijk altijd in 34 graden warmte en door het zand lopen een groot gedeelte van de dag voelde soms ook wel even als een work-out. Het grote voordeel van werken in de horeca op Curacao is zien hoe gelukkig iedereen is. De meeste mensen komen natuurlijk voor hun vakantie naar het eiland. Je hebt alleen maar leuke en gezellige mensen waarmee je werkt en die je helpt.

Het team waar ik in werkte was ook jong. Iedereen was gemiddeld tussen de 19 en 28 jaar. Dit zorgde er ook wel voor dat ik het extra naar mijn zin had.

Inmiddels zit ik weer 3 maanden in Nederland, heb ik een baan gevonden (wel weer in de retail haha) waar ik ontzettend van geniet en vlieg ik in januari weer terug om iedereen daar te knuffelen!

Nikki’s Curacao tip:
1) Twijfelen mag, maar laat dit je niet tegenhouden van alle mooie avonturen die je kan gaan beleven! Je krijgt later alleen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan!

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Jay

Bon Bini, Leuk dat je richting Curaçao wil komen🌴! Kan ik je ergens mee helpen? Ik sta je graag te woord als je vragen hebt..☀️
by Best4u Media